ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με αυτούς τους εύκολους τρόπους θα απαλλαγείτε από τον επίμονο λόξιγκα

Με αυτούς τους εύκολους τρόπους θα απαλλαγείτε από τον επίμονο λόξιγκα

Ο λόξιγκας είναι μια πάθηση ιατρικά γνωστή ως «συγχρονισμένος διαφραγματικός πτερυγισμός» (synchronous diaphragmatic flutter – SDF).

Ο λόξιγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα ξαφνικά συσπάται χωρίς τη θέλησή σας, ενώ την ίδια στιγμή ο λάρυγγας συσπάται επίσης, η επιγλωττίδα κλείνει, και αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εμποδίζεται η ροή του αέρα.

Τι προκαλεί τον λόξιγκα

Ένα πολύ γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις λόξιγκα που υποχωρούν από μόνες τους, εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων που ο λόξιγκας διαρκεί για μέρες, εβδομάδες, ακόμα και χρόνια ολόκληρα! Ο λόξιγκας μπορεί να προκληθεί από:

-Την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων πάρα πολύ γρήγορα
-Την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
-Την κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα σε σύντομο χρόνο
-Το κάπνισμα
-Μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του στομάχου, όπως συμβαίνει από την κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος και, στη συνέχεια, ενός κρύου ροφήματος.
-Το συναισθηματικό στρες ή τον μεγάλο ενθουσιασμό.

Δείτε μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του λόξιγκα για να τον σταματήσετε μόνοι σας:

  • Πιείτε ένα ποτήρι νερό γρήγορα
  • Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει
  • Τραβήξτε δυνατά τη γλώσσα σας
  • Δαγκώστε ένα κομμάτι λεμόνι
  • Κάντε γαργάρα με νερό
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τοποθετήστε μισό κουταλάκι με ζάχαρη στο πίσω μέρος της γλώσσας σας. (Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί τρεις φορές σε διαστήματα δύο λεπτών. Χρησιμοποιήστε σιρόπι καλαμποκιού, και όχι ζάχαρη, αν πρόκειται για μικρά παιδιά.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.