ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόση ώρα πρέπει να αντέχουμε τελικά στο σeξ; – Οι επιστήμονες απαντούν

Πόση ώρα πρέπει να αντέχουμε τελικά στο σeξ; – Οι επιστήμονες απαντούν

Η διάρκεια της σeξουαλικής πράξης είναι κάτι που βασανίζει πολύ κόσμο. Κυρίως τον απασχολεί η ιδανική διάρκεια της εpωτικής πράξης. Ποια είναι αυτή; Οι επιστήμονες μάλλον κατέληξαν κάπου.

Το να μετράς τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα της πράξης θα είχε προφανώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν την έχεις την μανία σου και θέλεις να κάνεις ρεκόρ, η νέα μελέτη με επικεφαλής τον Δρ. Brendan Zietsch, του Πανεπιστημίου του Queensland, μπορεί να σε βοηθήσει.

«Αν δεν είστε επιστήμονας, ίσως έχετε διερωτηθεί, ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μετά από μία απογοητευτικά γρήγορη σεξουαλική επαφή, πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί το σeξ;» έγραψε ο Zietsch στο The Conversation.

«Ένας επιστήμονας, όμως, θα διατυπώσει την ίδια ερώτηση με σχεδόν κωμικό τρόπο: Ποιος είναι ο μέσος χρόνος καθυστέρησης της ενδοκολπικής εκσπερμάτισης; Για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά και συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε μόνο στον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση».

O Zietsch αναφέρθηκε σε μια μελέτη με 500 ζευγάρια, από τα οποία ζητήθηκε να χρονομετρηθούν. Πατούσαν το κουμπί με την έναρξη της σeξουαλικής πράξης και το ξαναπατούσαν μόλις ο άντρας ολοκλήρωνε.

Η μελέτη έβγαλε συμπέρασμα. Ο σeξι χρόνος μπορεί να κρατήσει από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά, με τον μέσο όρο να είναι 5,4 λεπτά. Οι μεγαλύτεροι άντρες, με περισσότερο λίπος και Δείκτη Μάζας Σώματος, μπορούν να φτάσουν τα 7,3 λεπτά κατά μέσο όρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι μας λένε δηλαδή οι επιστήμονες; Μάλλον ότι αγχωνόμαστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αφού μια σeξoυαλική πράξη μπορεί να είναι όμορφη ακόμα κι αν διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.