ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ορειβατική πρόκληση: Μετέτρεψε τα σκαλιά του σπιτιού του σε… Έβερεστ (φώτο)

Ορειβατική πρόκληση: Μετέτρεψε τα σκαλιά του σπιτιού του σε… Έβερεστ (φώτο)

Οι κατασκηνώσεις και οι πλαγιές του Έβερεστ είναι άδειες λόγω πανδημίας, παρόλα αυτά θαρραλέοι εξερευνητές, οργανώνουν… αποστολές μέσα στα σπίτια τους, μετατρέποντας την καραντίνα σε μια απολαυστική «απόδραση».

Μια από αυτές είναι του αθλητή Ρόρι Σάουθγουορθ, ο οποίος επιστράτευσε δεκάδες ορειβάτες, ώστε μέσα σε πέντε μέρες να σκαρφαλώσουν 5.364 μέτρα (το υψόμετρο μιας βάσης ορειβατών στο Έβερεστ) ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του σπιτιού τους.

Ο Σάουθγουορθ αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το challenge μετά τη θετική ανταπόκριση που είχε στις ατομικές προπονήσεις που πόσταρε στα social media κατά την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας του. Στη διάρκειά τους, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του σπιτιού του και σκαρφαλώνοντας σε ένα λοφάκι στο πίσω μέρος της αυλής του, έβαλε τη σημαία του σε διάφορες «βουνοκορφές» χωρίς να διασχίσει την εξώπορτά του.

«Υπήρχε πολλή αρνητική διάθεση στην κοινότητα των ορειβατών μετά τον περιορισμό στο σπίτι και θέλησα να δώσω στον κόσμο ένα κίνητρο για να ασκηθεί σε εσωτερικό χώρο» όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος για τον Σάουθγουορθ και την ομάδα του; Να διανύσουν, εικονικά πάντα, τα υπόλοιπα 3.484 μέτρα που χωρίζουν την κατασκήνωση από την κορυφή του Έβερεστ.

Μάλιστα, η κατ’ οίκον αποστολή θα γίνει το υλικό για ένα νέο ντοκιμαντέρ, που θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε εδώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο Σάουθγουορθ δεν έχει ανεβεί ποτέ στο Έβερεστ, αλλά μετά την εντατική προπόνηση του εγκλεισμού του ίσως το τολμήσει και στην πραγματικότητα.

Δείτε στιγμιότυπα από το challenge του, με τον ίδιο φανερά ενθουσιασμένο (αν και δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τη συγκάτοικό του):

https://www.instagram.com/p/B-Rd55ljQnn

https://www.instagram.com/p/B-ZHIFtDGse

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/B-eMqARDz-W

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.