ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό φρέσκες τις φράουλες

Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό φρέσκες τις φράουλες

Όπως είναι γνωστό, οι φράουλες δεν πρέπει να πλένονται πριν την κατανάλωση τους, προκειμένου να μην χαλάσουν.

Το αμερικάνικο site The Kitchn δημοσίευσε ένα tip του Χάρολντ ΜακΓκί, συγγραφέα βιβλίων που εκλαϊκεύουν την επιστήμη της μαγειρικής, σχετικά με το πώς να διατηρούνται τα berries φρέσκα για περισσότερο. Τι προτείνει; «Μπάνιο» σε ζεστό νερό.

Με άλλα λόγια, μόλις αγοράσετε τα αγαπημένα σας berries, είτε πρόκειται για φράουλες, βατόμουρα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, τα βουτάτε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό στους 51οC.

​Προσοχή, η θερμοκρασία είναι σημαντική, καθώς ο ίδιος αναφέρει ότι έκανε πολλά τεστ μέχρι να βρει την ιδανική θερμοκρασία και για να την πετύχετε θα χρειαστείτε θερμόμετρο κουζίνας.

Βυθίζετε λοιπόν τα berries στο ζεστό νερό για ακριβώς 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζετε κανονικά στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα θέλετε να τα καταναλώσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει ο ΜακΓκί, το ζεστό νερό καταστέλλει την ανάπτυξη μούχλας, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των μούρων. Βέβαια, εννοείται ότι δεν πρόκειται να τα διατηρήσετε για ολόκληρες εβδομάδες, απλά με αυτό το κόλπο ο ρυθμός με τον οποίο χαλάνε θα επιβραδυνθεί και θα μπορέσετε να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.