ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε πως θα αποξηράνετε τα αγαπημένα σας λουλούδια

Δείτε πως θα αποξηράνετε τα αγαπημένα σας λουλούδια

Μπορεί η άνοιξη και το καλοκαίρι να πέρασαν, ωστόσο τα ανθοπωλεία, έχουν πάντοτε τα αγαπημένα μας λουλούδια. Όμως, ένα μεγάλο πρόβλημα όλων είναι πως μπορούμε να τα αποξηράνουμε για να τα κρατήσουμε για περισσότερο διάστημα.

Σύμφωνα με νέο, πρακτικό άρθρο του Independent -που γράφτηκε με αφορμή το γεγονός ότι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο οι αναζητήσεις αποξηραμένων λουλουδιών στο βρετανικό παράρτημα του Etsy έχουν αυξηθεί κατά 93%- στην diy αποξήρανση λουλουδιών υπάρχουν δύο γενικοί κανόνες που πρέπει να θυμόμαστε: να μην τα εκθέσουμε απευθείας στο ηλιακό φως και να μην τα βάλουμε στο νερό.

Πώς αποξηραίνουμε λουλούδια;

Η Τζες Ράνσιμαν, δημιουργός της εταιρείας αποξηραμένων λουλουδιών Fluoresse, απαντά πως ο απλούστερος τρόπος είναι να τα βγάλουμε από το ανθοδοχείο με το νερό, όσο είναι ακόμη σε πλήρη άνθηση, να αφαιρέσουμε τυχόν φυλλώματα που βρέθηκαν μέσα στο νερό και να τα κρεμάσουμε ανάποδα.

​Η χρονική στιγμή που θα το κάνουμε είναι καθοριστικής σημασίας, όπως επισημαίνει η ίδια: Αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται, τα πέταλα θα πέσουν και δεν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και την ομορφιά τους.

Όπως συμβουλεύει η ίδια:

«Δέστε τα με ένα σπάγκο και κρεμάστε τα κάπου σκοτεινά, χωρίς υγρασία, όπου δεν έχει υπερβολικό κρύο ούτε ζέστη – για παράδειγμα, σε ένα ντουλάπι που αερίζεται».

​Ένα επιπλέον tip που δίνει είναι αντί για σπάγκο να χρησιμοποιήσουμε λαστιχάκι για να τα δέσουμε, καθώς «κάποια στελέχη συρρικνώνονται ενώ αποξηραίνονται και θα μπορούσαν να γλιστρήσουν έξω από τον σπάγκο».

Πώς θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα; Θα είναι πιο ελαφριά, πιο εύθραυστα και με ελαφρώς ξεθωριασμένο χρώμα – αν και αυτό είναι ένα μέρος της γοητείας τους.

Ποια λουλούδια αποξηραίνονται ομορφότερα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ράνσιμαν προτείνει τον αμάραντο (Limonium), τα τριαντάφυλλα, την γυψοφύλλη και το γαϊδουράγκαθο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μίσχανθο στην ανθοσύνθεση, που θα την κάνει πιο ανάλαφρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.