Να τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μπύρα

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μπύρα

Είναι ήδη γνωστό πως αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν να πίνουν ανεξάρτητα από το τι εποχή έχουμε, μια παγωμένη μπύρα. Έχετε όμως σκεφτεί τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που την καταναλώνουμε;

Η ομάδα του alcoholgifts.co.uk ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα καταγράφοντας την επίδραση που έχει στο σώμα μας η κατανάλωση μπίρας.

​Σύμφωνα με το infographic που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπίρας το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.

Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο», δεν το αποθηκεύει και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό μας το συντομότερο δυνατό. Στα 15 λεπτά το στομάχι παράγει ένα ένζυμο, την αλκοολική αφυδρογονάση η οποία μετατρέπει το αλκοόλ σε χημικές ουσίες όπως η ακεταλδεΰδη, τοξική ουσία που συγκαταλέγεται στις αιτίες του hangover της επόμενης μέρας.

​Στη συνέχεια μετατρέπεται σε αιθανικό οξύ και στη συνέχεια σε λιπαρά οξέα και νερό. Αν πίνετε όσο αντέχει το συκώτι σας διατηρείστε νηφάλιοι, σε αντίθετη περίπτωση όμως προφανώς θα μεθύσετε.

​Στα 20 λεπτά ξεκινά η ουσιαστική επίδραση του αλκοόλ ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπίρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα βρίσκονται στα ύψη.

​Στη μία ώρα η μπίρα λειτουργεί ως διουρητικό με αποτέλεσμα να αφυδατώνεστε ενώ λίγα λεπτά πιο μετά προκαλεί υπνηλία σε βαθμό ανάλογο της ποσότητας που έχει καταναλωθεί.

Στο 24ωρο είναι εμφανή τα συμπτώματα του hangover ενώ ο οργανισμός προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί ό,τι έχει απομείνει από αλκοόλ. Βέβαια, κάπου εδώ θα σημειώσουμε ότι η μπίρα σε λογικά επίπεδα κατανάλωσης μπορεί να μάς κάνει και καλό…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε γίνεται κατανοητό πως παρόμοιοι κανόνες ισχύουν και για τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά και φυσικά όσο πιο μεγάλη είναι η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ, τόσο πιο έντονη είναι η επίδρασή του στον οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.