Αυτό είναι το «μυστικό» για να φτιάξεις αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

Αυτό είναι το «μυστικό» για να φτιάξεις αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι δημοφιλής επιλογή για τη διατροφή μας, αλλά για να βγαίνουν πάντα αφράτα και ζουμερά θα πρέπει να κοιτάξετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και να χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο υλικό.

Ο λόγος γίνεται για το ξύδι, το οποίο βοηθάει στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα: αρκεί μία κουταλιά της σούπας ξύδι ανά μισό κιλό κιμά.

Από εκεί και πέρα, καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο ψωμί, καθώς βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μίγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζετε σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείτε να το τρίψετε με τα χέρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μπορείτε κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών να βάλετε ελαιόλαδο στα χέρια σας. Έτσι και το μίγμα δεν θα κολλήσει και όταν θα ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Το ίδιο «κόλπο» γίνεται και με μπίρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.