ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλόη: Οι εκπληκτικές ιδιότητές της για την υγεία μας

Αλόη: Οι εκπληκτικές ιδιότητές της για την υγεία μας

Η αλόη είναι ένα φυτό που έχει πολλά σημαντικά οφέλη για τον άνθρωπο, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων που θεραπεύουν το σώμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Μεταξύ άλλων, παρέχει ενέργεια και αντοχή, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα και βοηθάει στην αναγέννηση του δέρματος. Η αλόη βέρα, που χρησιμοποιείται ευρέως, είναι μόνο ένα από τα 450 διαφορετικά είδη αλόης, που χρονολογούνται από το 2.100 π.Χ.

Τα φύλλα της αλόης αποτελούνται από το τζελ και το χυμό των φύλλων. Αυτός ο χυμός δεν πρέπει να συγχέεται με το χυμό αλόης που πωλείται στα καταστήματα. Τόσο ο χυμός όσο και το τζελ της αλόης βέρα έχει βρεθεί ότι περιέχουν 75 ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, ζάχαρη, αμινοξέα, σαλικυλικά οξέα, λιγνίνη και σαπωνίνες. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μας βοηθούν αυτά τα συστατικά…

Αποτοξίνωση: Το σύνολο των ευεργετικών συστατικών που περιέχει καθιστούν την αλόη βέρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα καθαρισμού και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της πέψης και να απαλλάξει το σώμα από κάθε περιττή και βλαβερή ουσία.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Είναι πλούσια σε πολυσακχαρίτες που ενισχύουν την ανοσία και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί σωστά. Οι φλεγμονές στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις όπως άσθμα, έκζεμα και νόσο του Crohn. Τα καταπραϋντικά βότανα, όπως ο χυμός αλόης βέρα, μπορούν να επιβραδύνουν τις φλεγμονές και να βοηθήσουν στην αναδιάταξη της ανοσολογικής αντίδρασης για να αποφευχθούν αυτές οι παθήσεις.

Χοληστερόλη και σάκχαρο: Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αλόη βέρα μειώνει τη χοληστερόλη και έχει θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Πέψη: Ανακουφίζει και καταπολεμά προβλήματα πέψης όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Οι θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές της μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επώδυνων συμπτωμάτων.

Ενίσχυση της τρίχας: Ως αποθήκη φυσικών βιταμινών και ενζύμων προωθεί άμεσα την υγεία των μαλλιών.

Εγκαύματα, ακμή και ενυδάτωση του δέρματος: Όταν χρησιμοποιείται τοπικά η αλόη βέρα μπορεί να καταπραΰνει το φλεγμονώδες δέρμα και να ενισχύει το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος

Πληγές: Το τζελ της αλόης «σφραγίζει» άμεσα τα τραύματα, τραβώντας τη ροή του αίματος στο σημείο, ενισχύοντας έτσι τη διαδικασία επούλωσης των ιστών.

Παθήσεις των ούλων: Απαλύνει και καθαρίζει τα ούλα και επισπεύδει τη θεραπεία κάθε είδους μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προβλήματα εμμηνόρροιας: Το εκχύλισμα αλόης βέρα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα εξαιρετικό διεγερτικό της μήτρας και ο χυμός της είναι πολύ ωφέλιμος σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.