Μήπως κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου; – Οι 4 λόγοι για να το σταματήσετε

Μήπως κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου; – Οι 4 λόγοι για να το σταματήσετε

Μήπως ανήκετε κι εσείς, σε εκείνους που κοιμούνται με την πόρτα του υπνοδωματίου ανοιχτή;

​Εάν ναι, τότε θα πρέπει να διαβάσετε τους τέσσερις λόγους οι οποίοι θα σας κάνουν να το σταματήσετε.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα το βράδυ. Μερικοί από εσάς θέλετε να ακούτε τα παιδιά κατά την διάρκεια της νύχτας και άλλοι θέλετε να μπαίνει καθαρός αέρας. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Αντιθέτως μια κλειστή πόρτα συμβάλλει στην ασφάλειά μας. Πώς όμως;

1. Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιβιώσετε από φωτιά

Εάν αφήσετε την πόρτα του υπνοδωματίου σας ανοιχτή όταν κοιμάστε και υπάρχει φωτιά, θα μπορούσε να εξαπλωθεί πιο γρήγορα στο δωμάτιό σας. Μια κλειστή πόρτα θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να δράσετε και να σώσετε τον εαυτό σας, καθώς θα κρατήσει την θερμοκρασία στο δωμάτιο κάτω από τους 37 βαθμούς Κελσίου και ο τοξικό καπνός δεν θα εξαπλωθεί τόσο γρήγορα.

2. Περιορίζεται ο θόρυβος και αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν ποιοτικό ύπνο

Εάν ζείτε σ’ ένα σπίτι που υπάρχει πολύ φασαρία και κοιμάστε ελαφριά, εάν αφήνετε ανοιχτή την πόρτα θα δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο να κοιμηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι το κλείσιμο της πόρτας είναι μια εξαιρετική επιλογή, ακόμα κι αν δεν έχετε συνηθίσει.

3. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσετε γρήγορα σε περίπτωση διαρρήξεων

Μια κλειστή πόρτα μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να ενεργήσετε γρήγορα εάν κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι σας

Μια κλειστή ή, ακόμη καλύτερα, μια κλειδωμένη πόρτα υπνοδωματίου μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να ενεργήσετε γρήγορα εάν ακούσετε ότι κάποιος έχει εισέλθει στο σπίτι σας ή πρόκειται να το κάνει. Θα σας επιτρέψει επίσης να παραμείνετε ασφαλείς μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

4. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μια κλειστή πόρτα διατηρεί τη θετική ενέργεια μέσα στο δωμάτιο

Εάν έχετε κλειστή την πόρτα θα έχετε επίσης ένα πιο ήρεμο και θετικό μυαλό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από τις αρχές του Φενγκ Σούι για τα υπνοδωμάτια είναι να αποφεύγετε τον ύπνο με ανοιχτή πόρτα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλη η θετική ενέργεια στο δωμάτιο μπορεί να «διαφύγει». Εάν έχετε κλειστή την πόρτα θα έχετε επίσης ένα πιο ήρεμο και θετικό μυαλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.