ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τελικά κάνει καλό να βάζεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τελικά κάνει καλό να βάζεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ευρέως στο χώρο της ομορφιάς, αφού θεωρείται από τα πιο ευεργετικά έλαια.

Από αρχαιοτάτων χρόνων είχε θέση ανάμεσα στους «θησαυρούς» όχι μόνο της κουζίνας, αλλά και της προσωπικής περιποίησής μας και όχι άδικα… Ως μάσκα μαλλιών μπορεί να τα ενυδατώσει και να σου χαρίσει απαλά και λαμπερά μαλλιά.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μονοακόρεστο λίπος, τα μαλλιά έχουν στην πραγματικότητα την ικανότητα να απορροφούν τέτοιου είδους λίπη, χωρίς όμως να δείχνουν πως είναι λιπαρά.

Επίσης, το ελαιόλαδο περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών από τις βιταμίνες Ε και Κ, που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση εξωτερικών παραγόντων όπως οι ρύποι της ατμόσφαιρας και το οξειδωτικό στρες που προκαλούν τη φθορά των μαλλιών και επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ενάντια στη θραύση των μαλλιών.

Ωστόσο, το ελαιόλαδο δεν συνίσταται για όλους τους τύπους μαλλιών. Στην περίπτωση που έχεις λιπαρή επιδερμίδα και είσαι επιρρεπής στην ακμή στην πλάτη ή στο στήθος, κατά τη διάρκεια του ντους εάν τα μαλλιά σου είναι μακριά με το ξέβγαλμα το ελαιόλαδο μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει όξυνση του προβλήματος.

Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφαρμόζεται πριν από τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων, όπως το σεσουάρ, αφού υπάρχει κίνδυνος να κάψει την τρίχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελαιόλαδο αντενδείκνυται και εφόσον αντιμετωπίζετε πρόβλημα πιτυρίδας, αφού την ενισχύει. Εάν τα μαλλιά είναι ξηρά, τότε το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει «θαύματα». Σε λιπαρά μαλλιά, όμως, είναι καλύτερο να το αποφεύγετε και να στραφείτε σε πιο «ήπια» έλαια, όπως το αργανέλαιο ή το έλαιο Τζοτζόμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.