ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτός είναι ο λόγος που οι τηλεφωνικοί κατάλογοι σε όλο τον κόσμο είναι κίτρινοι

Αυτός είναι ο λόγος που οι τηλεφωνικοί κατάλογοι σε όλο τον κόσμο είναι κίτρινοι

Οι τηλεφωνικοί κατάλογοι σε όλο τον πλανήτη έχουν κίτρινες σελίδες. Γιατί επιλέχθηκε αυτό το χρώμα και μάλιστα από όλους;

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα γιατί οι τηλεφωνικοί κατάλογοι επιχειρήσεων εκτυπώνονται σε κίτρινες σελίδες αντί για λευκές. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι κάποτε, ένα τυπογραφείο που είχε αναλάβει να φτιάξει τους καταλόγους στο Cheyenne του Ουαϊόμινγκ ξέμεινε από λευκό χαρτί, και αντί να περιμένει μια νέα αποστολή, χρησιμοποίησε κίτρινο.

Παραδόξως, άρεσε πολύ στον κόσμο και το κίτρινο έγινε το τυπικό χρώμα σελίδας για εμπορικούς τηλεφωνικούς καταλόγους στην Αμερική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το 1886, η εκδοτική εταιρεία Reuben H. Donnelley με έδρα το Σικάγο ήταν η πρώτη που δημιούργησε έναν κατάλογο με το όνομα Yellow Pages, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία μιας ολόκληρης βιομηχανίας γνωστής ως Yellow Pages – που είναι οι κίτρινες σελίδες/ χρυσοί οδηγοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.