Η καλύτερη όραση που έχει καταγραφεί ποτέ: Αυτή η γυναίκα μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιον από 1,6 χιλιόμετρα

Η καλύτερη όραση που έχει καταγραφεί ποτέ: Αυτή η γυναίκα μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιον από 1,6 χιλιόμετρα

Η Veronica Seider ήταν η γυναίκα με την καλύτερη όραση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η Veronica Seider γεννήθηκε στην Δυτική Γερμανία το 1951. Όταν ήταν 21 ετών το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης έκανε μετρήσεις όρασης στους φοιτητές του. Μετά τα οπτικά τεστ, το πανεπιστήμιο ανέφερε πως μια φοιτήτρια, η Seider, μπορούσε να ταυτοποιήσει έναν άνθρωπο σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει πως έβλεπε 20 φορές πάνω από τον μέσο όρο. Μέχρι σήμερα είναι η καλύτερη όραση που έχει καταγραφεί.

Η Veronica μπορούσε να εντοπίσει σε μεγάλη απόσταση ακόμα και μικρά αντικείμενα. Φυσικά, το όνομά της μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Το φυσιολογικό ανθρώπινο μάτι έχει οπτική οξύτητα 20/20, ενώ εκείνο της Seider 20/2. Η όραση της θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη ενός τηλεσκόπιου, με την Seider να ισχυρίζεται πως μπορεί να δει συστατικά χρώματα, τα οποία συνθέτουν τα χρώματα στις έγχρωμες τηλεοράσεις.

Από την βιολογία, γνωρίζουμε πως τα χρώματα αποτελούνται από τρία κύρια χρώματα, το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο. Ένα φυσιολογικός άνθρωπος βλέπει το προϊόν αυτών των τριών χρωμάτων, τα οποία αναμειγνύονται σε διάφορες αναλογίες. Η Veronica Seider μπορεί να δει τα συστατικά χρώματα αυτών των προϊόντων, δηλαδή το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο.

Φυσικά, αφού κανείς δεν έχει τέτοια όραση στον κόσμο, μπορούμε να υποθέσουμε πως πρόκειται για κάποιου είδους γενετική διαταραχή. Όμως η όραση της Veronica Seider μπορεί να μας δείξει πως το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό για να έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Φυσικά, αν και η περίπτωση της είναι εξαίρεση, δεν θα πρέπει να φερόμαστε σε τέτοιους ανθρώπους ακριβώς έτσι. Εξαιρώντας τους δηλαδή από την κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Seider θα μπορούσε άλλωστε να κάνει τα πάντα. Αλλά επέλεξε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να γίνει οδοντίατρος, όπως ονειρευόταν από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, μέχρι και τον θάνατό της το 2013 σε ηλικία 62 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.