ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το συχνό λάθος όλων με το ψωμί όταν πηγαίνουμε σε εστιατόρια

Το συχνό λάθος όλων με το ψωμί όταν πηγαίνουμε σε εστιατόρια

To ελληνικό καλοκαίρι και γενικότερα η ζωή του Έλληνα είναι συνδεδεμένη με τις υπέροχες και παραδοσιακές ταβέρνες, όμως υπάρχει σχεδόν σε όλες ένα μικρό ελάττωμα όσων αφορά το ψωμί.

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν έδινε μια πολύ σημαντική συμβουλή στους λάτρεις του ψωμιού. Τους έλεγε ότι αν θέλουν οπωσδήποτε να φάνε ψωμί σε ένα εστιατόριο θα πρέπει είτε να παραγγέλνουν όλη τη φρατζόλα ή έστω να βλέπουν να κόβεται μπροστά τους.

Γιατί όμως; Σύμφωνα με εκείνον οι ψωμιέρες γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι. Πολλά εστιατόρια δεν απομακρύνουν το παλιό ψωμί αλλά γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν το ψωμί που θα συνοδεύσει το δικό σας πιάτο να έχει περάσει νωρίτερα από αρκετά άλλα τραπέζια. Το ψωμί αυτό είναι συνήθως φρυγανισμένο και λαδωμένο και πιθανόν να μην είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το λάθος δεν το είχατε εντοπίσει ή δεν το είχατε σκεφτεί. Από εδώ και πέρα θα το σκέφτεστε και δεύτερη φορά. Είναι εξάλλου τόσοι οι ωραίοι ελληνικοί ψαρομεζέδες και η θέα που μπορεί να απολαύσετε δίπλα στο κύμα, που το ψωμί μπορεί να μην το χρειάζεστε καν. Τα ελληνικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη μας περιμένουν πάντα για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές και γεύσεις. Η ελληνική γαστρονομία, εξάλλου, είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Όπως και το ελληνικό καλοκαίρι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.