Το ξύδι είναι ένα υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε πολλούς τομείς για την καθαριότητα που αφήνει.
Από το φαγητό, μέχρι το καθάρισμα και πολλές άλλες οικιακές εργασίες, εντός και εκτός κουζίνας. Είναι ένα φθηνό καθαριστικό προϊόν, σχεδόν για τα πάντα.
Παράθυρα, μοκέτες, λεκέδες, νιπτήρες, όταν πλυθούν με ξύδι, λάμπουν και αστράφτουν σαν καινούρια.
Μια άλλη χρήση του που δεν γνωρίζαμε, είναι μέσα στο πλυντήριο πιάτων! Κι όμως, λίγο λευκό ξύδι μπορεί να κάνει τα πιάτα να λάμπουν.
Πολλές φορές, αφού ανοίξουμε το πλυντήριο βλέπουμε τα πιάτα μας να μην έχουν καθαρίσει τελείως, και να έχουν λεκέδες ή στίγματα από τροφές. Τότε πρέπει να τα τρίψουμε πάλι ή να τα ξαναπλύνουμε στο πλυντήριο.
Υπάρχει όμως λύση! Το ξύδι είναι εδώ για να σώσει άλλη μία φορά την κατάσταση.
Βάλε σε ένα μπολάκι λίγο ξύδι και τοποθέτησέ το στο πάνω ράφι του πλυντηρίου.
Γέμισέ το κανονικά με όλα τα πιάτα και βάλε σε λειτουργία το πλυντήριο.
Το ξύδι θα λιώσει τους επίμονους λεκέδες και τα λίπη των τροφών από τα πιάτα και θα τα κάνει πεντακάθαρα.
Φυσικά, μπορείς να το κάνεις αυτό και χωρίς τα πιάτα, για να πλύνεις και να καθαρίσεις την ίδια την συσκευή.
Το ξύδι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για άλλη μια φορά
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.