ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Να γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις «κλωστές» από τις μπανάνες

Να γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις «κλωστές» από τις μπανάνες

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, όταν ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα μαζί με τις φλούδες πετάμε και τις χαρακτηριστικές «κλωστές».

​Ωστόσο, οι «κλωστές» αυτές που σας φαίνονται άχρηστες, στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και ωφέλιμες.

Στη φυτολογία ονομάζονται επίσημα φλοίωμα και πρόκειται για ένα είδος ιστού. Αποτελούνται από ζωντανά κύτταρα και επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά και στα σάκχαρα να φτάνουν στα διαφορετικά μέρη του φυτού. Με άλλα λόγια, οι «κλωστές» λειτουργούν ως αρτηρίες ώστε το φρούτο να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.

Μπορεί η υφή τους να διαφέρει ελαφρώς από αυτή της μπανάνας, όμως είναι το ίδιο νόστιμες το ίδιο πλούσιες σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β6 όπως το ίδιο το φρούτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, οι «κλωστές» δείχνουν πόσο ώριμη είναι η μπανάνα. Αν καθώς την ξεφλουδίζετε αυτές αποχωρίζονται εύκολα από το φρούτο τότε σημαίνει ότι η μπανάνα έχει ωριμάσει αρκετά κι έτσι θα είναι πιο νόστιμη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.