ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό θα πει ατυχία: Ο εκατομμυριούχος που δεν είχε πρόσβαση στα χρήματά του

Αυτό θα πει ατυχία: Ο εκατομμυριούχος που δεν είχε πρόσβαση στα χρήματά του

Ο άτυχος Stefan Thomas πριν από χρόνια πήρε την απόφαση να επενδύσει στο Bitcoin. Με δεδομένη την τρομακτική αύξηση της αξίας του κρυπτονομίσματος, θα σκεφτείτε ότι έκανε πολύ καλά.

Ωστόσο, εδώ έρχεται η ανατροπή. Μπορεί να έχει πλέον 7.002 κρυπτονομίσματα αλλά έχει και μόλις άλλες δυο ευκαιρίες να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά. Και οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι μαζί του.

Ο Thomas έχει γεννηθεί στην Γερμανία αλλά κατοικεί στο Σαν Φρανσίσκο. Όταν αγόρασε τα Bitcoin, αυτά μπήκαν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι μέσα σε σκληρό δίσκο που είναι γνωστός ως IronKey. Ο σκληρός αυτός δίσκος προστατεύεται με κωδικό ασφαλείας. οThomas έγραψε τον κωδικό σε ένα χαρτί , αλλά τα χρόνια πέρασαν και το χαρτί χάθηκε.

Έτσι δεν ήταν σίγουρος για το ποιος ακριβώς είναι ο κωδικός ασφαλείας. Κάποια στιγμή θέλησε να εξαργυρώσει την αξία των κρυπτονομισμάτων, που σήμερα φτάνει περίπου τα 220 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, προσπάθησε να μπει μέσα στο δίσκο χωρίς επιτυχία, ξοδεύοντας τις 8 από τις 10 προσπάθειες που είχε. Έχει λοιπόν τόσα λεφτά να τον περιμένουν σε απόσταση ενός… password, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Πλέον έχει μόνο δυο ευκαιρίες. Τις οποίες σκέφτεται πάρα πολύ να ξοδέψει. «Θα ξαπλώσω στο κρεβάτι και θα το σκέφτομαι. Μετά θα πάω στον υπολογιστή με μία νέα στρατηγική του τί θα κάνω, δεν θα δουλέψει και θα είμαι απεγνωσμένος ξανά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, δεν είναι ο μόνος στον οποίον συνέβη κάτι παρόμοιο. Όπως αναφέρουν οι New York Times, από τα 18,5 εκατομμύρια Bitcoins που υπάρχουν, ένα ποσοστό που αγγίζει το 20%, είναι μπλοκαρισμένα για τον συγκεκριμένο λόγο. Αν αυτό δεν είναι ατυχία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.