Σίγουρα ή τα έχεις πει ή τα έχεις ακούσει: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι άντρες στις γυναίκες

Σίγουρα ή τα έχεις πει ή τα έχεις ακούσει: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι άντρες στις γυναίκες

Έρευνα της ψυχολόγου Bella M. DePaulo από το Πανεπιστήμιο της Virginia πάνω στο ψέμα, ξεκαθαρίζει: Οι γυναίκες όταν ψεύδονται χρησιμοποιούν την τέχνη της κολακείας, ενώ οι άνδρες, ακόμη και στα ψέματα, χαϊδεύουν το εγώ τους.

Ακολουθούν τα 7 συνηθέστερα ψεύδη που λέει το ισχυρό φύλο, συχνά ,χωρίς δεύτερη σκέψη, στις γυναίκες:

«Θα τον φτιάξω το νιπτήρα, μόλις γίνει καλά η μέση μου»

Οι άντρες αποδεικνύονται πραγματικοί δεξιοτέχνες του λόγου και της μανούβρας, όταν θέλουν να αποφύγουν αγγαρείες που καλούνται να κάνουν στο σπίτι. Η εφευρετικότητά τους στις δικαιολογίες γιατί δεν πήγαν τα σκουπίδια στον κάδο, γιατί δεν άλλαξαν τη λάμπα στο μπάνιο και γιατί δεν πήγαν τα παιδιά βόλτα στο πάρκο φτάνει σε εντυπωσιακά επίπεδα.

«Ήμουν από τους πρώτους στο μεταπτυχιακό»

Όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον έχουμε την τάση να παραφουσκώνουμε κάποιες πληροφορίες από τη ζωή μας ώστε να τον εντυπωσιάσουμε και εν τέλει γοητεύσουμε.

Οι άντρες έχουν πολύ έντονη αυτή την ανάγκη, δεδομένης της αντίληψης που έχει η κοινωνία για την αντρική αποτυχία, είτε στα επαγγελματικά είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα. Οι άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να παραδεχτούν τα λάθη και τις αποτυχίες τους και φοβούνται πως την ίδια δυσκολία έχουν και οι γυναίκες όσον αφορά στις αντρικές αποτυχίες, γι’ αυτό καταλήγουν σε ψεύτικες πρωτιές και ανύπαρκτες επιτυχίες στη δουλειά.

Όσο προχωράει η σχέση, ωστόσο, το αναμενόμενο είναι να νιώσει ο άντρας την ασφάλεια που χρειάζεται για να είναι ειλικρινής στη σύντροφό του. Αν όχι, τότε δεν θα μπορέσει η σχέση να επιβιώσει μέσα στο ψέμα.

«Φυσικά και συμπαθώ πάρα πολύ τις φίλες σου»

Πολλά από τα ψέματα που λέγονται είναι ουσιαστικά τραβηγμένες εκδοχές της αλήθειας. Στην προσπάθεια να προσελκύσουμε το αντίθετο φύλο, παρουσιάζουμε έναν παραλλαγμένο εαυτό, ώστε να πετύχουμε το ενδιαφέρον του άλλου, ενώ σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Plattsburgh, αποδεικνύει πως αυτές οι παραπλανητικές τακτικές είναι ίδιον πολύ περισσότερο των ανδρών παρά των γυναικών.

Οι γυναίκες από την άλλη, δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τις υπερβολικές δηλώσεις συμπάθειας και κολακείας, με αποτέλεσμα να γοητεύονται και να «πέφτουν» με αυτό τον τρόπο πολύ πιο εύκολα. Τις φορές όμως που εκείνος, προβαίνει σε μεγαλόστομες δηλώσεις, έχετε υπόψη πως μπορεί να κρύβουν τα ακριβώς αντίθετα συναισθήματα για τους γονείς, τις φίλες ή ακόμα και τη δουλειά σας αντίστοιχα.

«Κάνεις το καλύτερο σεξ»

Τα πιο συνηθισμένα ψέματα στην αρχή μια σχέσης είναι εκείνα που αφορούν στις ερωτικές επιδόσεις. Δεδομένης της ευάλωτης φύσης της ερωτικής πράξης, οι άντρες έχουν την αυξημένη τάση να μην εκφράζονται ειλικρινώς στις συντρόφους τους, από φόβο –κυρίως- μην τις πληγώσουν.

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους πως θα τις πληγώσουν πολύ περισσότερο όταν αρχίσουν να ψάχνουν αλλού σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς δεν θα μπορούν πια να πάρουν πίσω επανειλημμένα σχόλια τύπου «είσαι φανταστική, μοναδική κλπ» .

Γυναίκες και άντρες πρέπει να είναι ειλικρινείς, ιδιαίτερα σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι μια σχέσης πριν τα ψέματα διαλύσουν την καρδιά της σχέσης, που είναι το σεξ και η εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων.

«Δεν μπορώ να κανονίσω από τώρα. Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο αργότερα»

Αυτού του είδους τα ψέματα είναι εκείνα που παρατείνουν τη μεγαλύτερη αλήθεια, η οποία είναι ο χωρισμός. Οι άντρες έχουν δυσκολία στο να ορίσουν το τέλος μια σχέσης και συχνά οδηγούνται σε σωρεία δικαιολογιών, ψεμάτων και διφορούμενων δηλώσεων κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στη σύντροφό τους να αντιληφθεί πως δεν υπάρχει γυρισμός.

Αυτό που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η παρατήρηση στον τόνο της φωνής, καθώς σε πολλούς διακρίνεται ένα ελαφρύ τρέμουλο στη φωνή όταν λένε ψέματα και την ίδια στιγμή νιώθουν ενοχές.

«Σου πάει πολύ αυτό το φόρεμα»

Ένα από τα συνηθέστερα και παγκοσμίως αποδεκτά ψέματα είναι εκείνο που αναφέρεται στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Όταν εκείνη σας ρωτάει αν την παχαίνει το φόρεμα που φοράει, τότε η απάντηση είναι μία και αυτονόητη. Εάν όμως η απάντησή σας (ότι δεν την παχαίνει) απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τότε θα πρέπει να είστε ειλικρινής.

Η άκριτη κολακεία δεν βοηθάει κανένα και κανείς δεν είναι τόσο χαζός, ώστε να τη δέχεται αψήφιστα. Βρείτε τη χρυσή τομή στα επιτρεπόμενα ψεματάκια και την αλήθεια, που δεν θα την αφήσει να βγει από το σπίτι φορώντας κάτι που δεν την κολακεύει. Αρκεί να παραμένετε πάντα ευγενικοί στον τρόπο που εκφέρετε αυτή την αλήθεια.

«Η εταιρεία δεν πάει καλά. Αλλά μην ανησυχείς, εγώ είμαι εκτός κινδύνου»

Πολλοί άντρες υιοθετούν μια πατρική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, θέλοντας να τις προστατέψουν από τυχόν ανησυχίες και έγνοιες. Αυτή η συμπεριφορά όμως δεν προωθεί την εμπιστοσύνη στη σχέση και μάλιστα καταλήγει να μειώνει τη θέση της γυναίκας στη σχέση, θεωρώντας την ανίκανη να διαχειριστεί τις αναποδιές της ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που έχει σημασία είναι η στήριξη τους ενός προς τον άλλο και όχι η «προστασία» του από την πραγματικότητα. Οι αναποδιές και τα προβλήματα είναι κομμάτι της ζωής, για τα οποία χρειαζόμαστε στήριξη, αφού κανείς δεν μπορεί να μας γλιτώσει από αυτά, έστω και κρύβοντας τα από εμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.