ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το γνωρίζατε; – Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου;

Το γνωρίζατε; – Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου;

Στις περισσότερες προτάσεις γάμου ο άνδρας γονατίζει, δίνει το δαχτυλίδι, κάνει πρόταση γάμου και η γυναίκα λέει ναι, ενίοτε και όχι…

Πως όμως προέκυψε αυτή η συνήθεια;

Οι πρώτοι που απεικονίζονται να γονατίζουν είναι οι Πέρσες, μπροστά στο βασιλιά τους, που πίστευαν ότι έχει θεική προέλευση. Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο λαό, φαίνεται ότι υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια και τη ζητούσε ως ένδειξη σεβασμού.

Το γονάτισμα το βλέπουμε και στη καθολική εκκλησία όταν ο πιστός γονατίζει για να παραλάβουν τη θεία κοινωνία. Στην Αγγλία οι ιππότες γονάτιζαν για να τους δώσει το χρίσμα ο βασιλιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως επικρατέστερη εκδοχή για το πως προέκυψε το γονάτισμα στις προτάσεις γάμου είναι η περίοδος των ιπποτών, όπου έτσι έδειχναν τον έρωτα τους προς τις κυρίες της αυλής χωρίς να τις προσβάλλουν, αφού δεν μπορούσαν να τους μιλήσουν λόγω διαφοράς τάξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.