ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλμυρό φαγητό: Aυτοί είναι οι 4 τρόποι για να το διορθώσεις

Αλμυρό φαγητό: Aυτοί είναι οι 4 τρόποι για να το διορθώσεις

Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες μαγείρισσες. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να ανατρέψεις την κατάσταση. Και είτε αυτό το φαγητό πρόκειται να το μοιραστείς με καλεσμένους, είτε φτιάχτηκε για να γεμίσει το δικό σου στομάχι, δεν τρώγεται τόσο αλμυρό που είναι.

Μπορείς να διορθώσεις την απροσεξία με κάποια από τις παρακάτω 4 πολύ απλές κινήσεις.

1. Αραιώστε το με νερό

Aν πρόκειται για κάποιο φαγητό που γίνεται στην κατσαρόλα (π.χ. φακές) προσθέστε λίγο κρύο νερό (ξεκινήστε με 1/4 της κούπας) και αφήστε πάλι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μετά από λίγο, δοκιμάστε και αναλόγως συνεχίστε με την ποσότητα νερού.

2. Προσθέστε μια κουταλιά από ένα οξύ υλικό

Όπως χυμό από λεμόνι, μουστάρδα, λευκό ξύδι, προσθέτουν έξτρα γεύση καλύπτοντας την αλμυρότητα. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα, δοκιμάστε και αναλόγως προσθέστε. Αυτό το τιπ χρησιμεύει κυρίως σε ψητά φαγητά.

3. Ρίξτε μέσα στο φαγητό κάτι που να περιέχει άμυλο

Το πιο πρακτικό είναι να χρησιμοποιήσετε πατάτες ή ξερό ψωμί τα οποία απορροφούν το αλάτι σαν σφουγγάρι και, στο τέλος, μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα από το φαγητό. Πώς θα το κάνετε;
Θα ρίξετε μια πατάτα ολόκληρη (και καθαρισμένη) μέσα στο φαγητό την ώρα που αυτό μαγειρεύεται ή μια φέτα ξερό ψωμί αν έχει τελειώσει το μαγείρεμα και θα αφήσετε το φαγητό να βράσει για λίγα ακόμα λεπτά (αν είναι πατάτα καθ’ όλη τη διάρκεια του φαγητού, αν είναι ψωμί χρειαεται μόλις 10 λεπτά). Φυσικά, στο τέλος τα αφαιρείτε.

4. Αν ταιριάζει, προσθέστε κρέμα γάλακτος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ή γάλα καρύδας ή τυρί ρικότα ή γιαούρτι. Τα κρεμώδη, γαλακτοκομικά υλικά κάνουν τις γεύσεις πιο ήπιες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.