Καθαρισμός κατσαρόλας: Αυτοί είναι οι 7 εύκολοι τρόποι να τον πετύχεις

Καθαρισμός κατσαρόλας: Αυτοί είναι οι 7 εύκολοι τρόποι να τον πετύχεις

Το χειρότερο πράγμα με το μαγείρεμα, είναι σίγουρα ο καθαρισμός κατσαρόλας και τηγανιών που πρέπει να γίνει μετά.

Και μόνο που βλέπεις τον νεροχύτη γεμάτο με πιάτα και κατσαρολικά εύχεσαι να μην είχες μαγειρέψει ποτέ! Αυτό όμως συμβαίνει κυρίως επειδή δεν έχεις βρει ακόμη τον κατάλληλο τρόπο για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους λεκέδες στον πάτο της κατσαρόλας.

7 Αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις εύκολα τις κατσαρόλες σου!

Χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο

Αν δεν θέλεις να τρίψεις τα κατσαρολικά σου με το σύρμα από το σφουγγαράκι σου, για να μην κάνεις γραντζουνιές, μπορείς πολύ απλά να τσαλακώσεις ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο και να τα τρίψεις με αυτό. Είναι εξίσου αποτελεσματικό και δεν θα αφήσει σημάδια. Δες ακόμη 10 πανέξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο!

Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Το πιο ισχυρό υγρό πιάτων, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, αποτελείται από 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς πάντα. Εξαφανίζει τα λίπη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Βάλε μαλακτικό ρούχων

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεχάσεις το τρίψιμο μια για πάντα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μια μικρή ποσότητα από το μαλακτικό που χρησιμοποιείς για τα ρούχα σου μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Άφησε την να μουλιάσει για μία ώρα και πλύνε την κατσαρόλα σου με το σφουγγαράκι, όπως θα έκανες κανονικά.

Βάλε την κατσαρόλα στην κατάψυξη

Το καμένο φαγητό αφαιρείται πιο εύκολα από τον πάτο μιας κατσαρόλας ή ενός τηγανιού όταν καταψύχεται. Οπότε βάλε το σκεύος σου για μερικές ώρες στην κατάψυξη πριν το πλύνεις και καθάρισε το ευθείς αμέσως για να γυαλίσει.

Βάλε κέτσαπ στα χάλκινα κατσαρολικά

Η κέτσαπ είναι ιδανική στο να αφαιρεί τις μαυρίλες που δημιουργούνται στις χάλκινες κατσαρόλες. Κάλυψε λοιπόν την επιφάνεια τους με μία λεπτή στρώση και άφησε την να δράσει για 5 με 30 λεπτά το πολύ. Ξέπλυνε την και θα είναι και θα είναι και πάλι σαν καινούριες.

Χρησιμοποίησε ένα λεμόνι

Το λεμόνι είναι όξινο και έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τις μεταλλικές επιφάνειες και να τις κάνει να λάμπουν όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις ένα λεμόνι στην μέση και να τρίψεις όλη την επιφάνεια. Έπειτα, πάρε ένα μαλακό πανί και σκούπισε την για να φύγουν τα υπολείμματα πριν ξεπλύνεις την κατσαρόλα σου.

Βράσε νερό με ξύδι

Το ξύδι γνωρίζουμε ότι μπορεί να καθαρίσει σχεδόν τα πάντα, όπως και η μαγειρική σόδα άλλωστε. Εδώ τώρα θα πρέπει να ρίξεις στο σκεύος σου τόσες κουταλιές ξύδι όσες θα είναι και οι κούπες του νερού που θα βάλεις και να το αφήσεις να βράσει για μερικά λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.