Αυτό είναι το εξάρτημα της κουζίνας σας που πρέπει να υπάρχει… διπλό

Αυτό είναι το εξάρτημα της κουζίνας σας που πρέπει να υπάρχει… διπλό

Το ξύλο κοπής υπάρχει σε κάθε κουζίνα, καθώς το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση σχεδόν σε οτιδήποτε και αν φτιάξουμε.

Οι ειδικοί επιμένουν πως χρειάζεσαι δύο επιφάνειες, μία για το ωμό κρέας και μία για όλα τα άλλα.

Το κρέας απελευθερώνει αίμα όταν κόβεται, κάτι που δεν θέλουμε στα φρούτα και τα λαχανικά μας. Η διασταυρούμενη μόλυνση, όπως ονομάζεται η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από τρόφιμα σε άλλα τρόφιμα, είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.

Και οι σανίδες κοπής έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από καθετί άλλο στην κουζίνα ως ο Νο 1 παράγοντας της διασταυρούμενης μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλό είναι μάλιστα οι δύο επιφάνειες κοπής να έχουν άλλο χρώμα, ώστε να μη γίνονται τραγικά λάθη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.