ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έτσι θα διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο

Έτσι θα διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο

Μήπως αναρωτιέσαι κι εσύ πως θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής της των λουλουδιών που έχεις στο σπίτι σου;

Όσο όμορφα κι αν είναι και μας ανεβάζουν τη διάθεση, η στενάχωρη αλήθεια είναι πως τα κομμένα λουλούδια που τοποθετούμε στα βάζα έχουν ημερομηνία λήξης. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζοντας και ακολουθώντας τα σωστά βήματα, θα μπορέσεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι σε όλα τα φυτά, τα άνθη τους είναι εκείνα που πεθαίνουν πρώτα, ειδικά όταν είναι κομμένα. Το καλύτερο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις άνθη που στο φυσικό τους περιβάλλον διαρκούν αρκετά, όπως τα γαρύφαλλα, τα χρυσάνθεμα και οι ορχιδέες.

Επίσης, εκτός από την (αναμενόμενη) μικρή διάρκεια τους, τα κομμένα λουλούδια μαραίνονται για ακόμη έναν λόγο: Από τη στιγμή κόβονται, δεν τρέφονται, με αποτέλεσμα να πεθαίνεις σταδιακά. Αν θέλεις να τα διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φροντίσεις να συνεχίσουν να τρέφονται. Αγόρασε ειδική σκόνη-τροφή σε φακελάκι και αν δεν μπορούμε να την βρεις στην αγορά, μπορείς να προσθέσεις στο νερό τους λίγη ζάχαρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλο που το νερό λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς θρεπτικών συστατικών, αποτελεί και την βασική αιτία που τα λουλούδια σαπίζουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να το αλλάζεις συχνά, να αφαιρέσεις τα φύλλα από την περίμετρο των βλαστών και να ψαλιδίζεις συχνά τη βάση τους που είναι σάπια. Ένα ακόμη μυστικό, είναι πως μια σταγόνα χλωρίνη στο νερό θα το βοηθήσει να διατηρηθεί καθαρό για αρκετά περισσότερο καιρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.