Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να εξαφανίσετε οριστικά τους λεκέδες από τα λευκά ρούχα

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να εξαφανίσετε οριστικά τους λεκέδες από τα λευκά ρούχα

Η λευκή ενδυμασία έρχεται μαζί με το αναπόφευκτο πρόβλημα του να κρατάς τα εν λόγω λευκά ρούχα καθαρά.

Τα λευκά ρούχα θα λεκιάσουν ό,τι και να κάνουμε και μερικές φορές οι λεκέδες θα επιμένουν, όσες φορές κι αν τα πλύνουμε.

Φροντίστε να έχετε πάντα ένα ντουλάπι γεμάτο με ειδικά καθαριστικά κατά των λεκέδων

Πριν ξεκινήσουμε με τις οδηγίες, θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με κάποια βασικά υλικά.

Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς και αγοράστε σόδα μαγειρικής, ξίδι, υπεροξείδιο του υδρογόνου, υγρό καθαριστικό πιάτων, πράσινη χλωρίνη και μια σακούλα λεμόνια.

Κάντε ένα πρώτο καθάρισμα το γρηγορότερο δυνατό

Όσο πιο γρήγορα καθαρίσετε τον λεκέ τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να τον ξεφορτωθείτε εντελώς. Αυτό ισχύει για όλους τους λεκέδες αλλά κυρίως για αυτούς στα λευκά ρούχα.

Το υγρό καθαριστικό πιάτων είναι τέλειο για τις «πρώτες βοήθειες» και είναι ένα προϊόν που σχεδόν σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι σας. Αν θέλετε, μπορείτε να αναμείξετε και λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου με το υγρό πιάτων και να καθαρίσετε με το μείγμα τον λεκέ. Αν ο λεκές είναι πιο δύσκολος, αφήστε το μείγμα να «ποτίσει» για λίγο το ρούχο πριν το αφαιρέσετε.

Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και αρχίστε να τρίβετε την επίμαχη περιοχή. Αν είστε τυχεροί μπορεί και να καταφέρετε να βγάλετε εντελώς τον λεκέ από αυτό το πρώτο βήμα.

Χρησιμοποιήστε ξίδι για τους λεκέδες από ιδρώτα

Αν οι λεκέδες είναι ενοχλητικοί από μόνοι τους, οι λεκέδες από ιδρώτα είναι περίπου 15 φορές χειρότεροι. Τα καλά νέα όμως είναι πως αυτοί οι κίτρινοι λεκέδες που κάνουν τα ρούχα σας να δείχνουν παλιά και γανιασμένα, μπορούν να φύγουν εύκολα.

Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ξίδι και μουλιάστε μέσα τα λεκιασμένα ρούχα.

Δημιουργήστε μια αλοιφή από υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλάτι, σόδα μαγειρικής και ξίδι. Αλείψτε την στην περιοχή του λεκέ και αφήστε την για 15 με 20 λεπτά να απορροφηθεί.

Έπειτα, βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο και κάντε μια κανονική πλύση. Μόλις τα βγάλετε θα είναι αστραφτερά λευκά όπως όταν τα αγοράσατε.

Πλύση με καυτό νερό

Το να πλένεις ρούχα με καυτό νερό είναι σχετικά ριψοκίνδυνο, με αυτή την τακτική όμως τα λευκά σας ρούχα θα γίνουν ακόμη πιο λευκά. Μην παραλείψετε ωστόσο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες πλύσης στην ταμπέλα του ρούχου.

Αν η ύφανση του ρούχου αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και το ρούχο είναι πολύ λεκιασμένο, βάλτε το να πλυθεί σε καυτό νερό αλλά μόνο μαζί με άλλα λευκά ρούχα. Το τελευταίο που θέλετε τώρα είναι να ξεβάψει το μπλε σουτιέν σας πάνω στα λευκά ρούχα σας.

Τα ανθεκτικά υφάσματα όπως τα βαμβακερά μπορούν συνήθως να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες, καλό είναι όμως να συμβουλεύεστε πάντα τις ταμπέλες τους.

Χρησιμοποιήστε ένα ενισχυτικό πλύσης

Έχετε αποφασίσει να νικήσετε τον λεκέ αλλά καμία από τις παραπάνω τακτικές δεν σας έχει βοηθήσει να τον εξαφανίσετε ολοκληρωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν θέλετε να σιγουρευτείτε πως δε θα μείνει το παραμικρό σημάδι λεκέ πάνω στο λευκό ρούχο σας, προσθέστε ένα ενισχυτικό πλύσης στον κάδο του πλυντηρίου πριν ξεκινήσετε την πλύση. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο για να διαλέξετε, μπορείτε όμως πάντα να φτιάξετε το δικό σας με λίγη μαγειρική σόδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.