ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με αυτά τα 8 κόλπα θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στην κουζίνα

Με αυτά τα 8 κόλπα θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στην κουζίνα

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να καταφέρετε να κερδίσετε χρόνο στην κουζίνα και να ολοκληρώσετε τις χρονοβόρες δουλειές πολύ πιο γρήγορα.

Δείτε μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε χρόνο.

Ανοίξτε τα βαζάκια που είναι δύσκολο να ανοίξουν

Για να ανοίξετε ένα καπάκι από βαζάκι που έχει κολλήσει τυλίξτε το καπάκι με ένα χοντρό λαστιχάκι από αυτά που χρησιμοποιείτε για να πιάνετε τα μαλλιά σας και προσπαθήστε ξανά. Αν και πάλι δεν μπορείτε να το ανοίξετε βυθίστε το για λίγο σε ζεστό νερό (όχι καυτό) και προσπαθήστε ξανά με τη βοήθεια μιας πετσέτας.

Κάντε τα τσόφλια από τα αυγά να αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα

Αν ρίξετε λίγο ξίδι ή μαγειρική σόδα στο νερό πριν βράσετε τα αυγά σας τότε το κέλυφός των αβγών θα βγει πολύ πιο εύκολα χωρίς να σας παιδέψει καθόλου. Αν, μάλιστα, θέλετε να ξεφλουδίσετε αρκετά βραστά αυγά (πχ. για σαλάτα) βάλτε τα όλα μαζί σε ένα τάπερ και κλείστε το καπάκι. Ανακινήστε το τάπερ δυνατά και θα διαπιστώσετε πως το κέλυφος θα βγει πάρα πολύ γρήγορα.

Διατηρήστε τις μπανάνες σας φρέσκιες για περισσότερο

Η λύση για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για 3-5 μέρες παραπάνω από το συνηθισμένο είναι να τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη το κοτσάνι τους. Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά.

Tυλίξτε με αλουμινόχαρτο το σέλινο

Αν θέλετε να διατηρήσετε το σέλινο ή και το μπρόκολο για πολύ περισσότερο, τυλίξτε τα απλά με αλουμινόχαρτο. Το σέλινο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα αν τυλιχτεί με αυτόν τον τρόπο.

Κάντε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια σας να βγάλουν περισσότερο χυμό

Για να βγάλουν όλο τους τον χυμό τα λεμόνια βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να πιέσετε το λεμόνι σας στον πάγκο της κουζίνας και να το ρολάρετε δεξιά-αριστερά. Έτσι, θα βγουν πιο εύκολα οι χυμοί του. Κάντε το ίδιο και με τα πορτοκάλια σας.

Βάλτε τα μήλα και τις πατάτες μαζί

Αν σιχαίνεστε αυτές τις άσχημες ρίζες που βγαίνουν στις πατάτες μετά από λίγο καιρό, βάλτε μαζί τους ένα μήλο που θα τις εμποδίσει από το να φυτρώσουν γρήγορα.

Αποθηκεύστε το κομμένο αβοκάντο πάνω σε κομμένο κρεμμύδι Τις περισσότερες φορές όταν κόβετε ένα αβοκάντο, χρησιμοποιείτε μόνο το μισό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές το μισό αβοκάντο που μένει να μην χρησιμοποιείται, αφού μαυρίζει πολύ γρήγορα. Για να το αποτρέψετε βάλτε το πάνω σε κομμένες φέτες κρεμμυδιού. Έτσι δε θα μαυρίσει τόσο γρήγορα. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνουν και μερικές σταγόνες ξίδι.

Τυλίξτε καλά το τυρί σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κόψτε το τυρί που θέλετε να φάτε και βγάλτε το από τη συσκευασία του. Πάρτε το κομμάτι της συσκευασίας που κόψατε και εφαρμόστε το ξανά στο τυρί που έμεινε. Έχετε στο νου σας ότι αν δεν αφήνετε το κίτρινο τυρί σας να ξεραθεί, αυτό μπορεί να διατηρηθεί για πάντα (που λέει ο λόγος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.