ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

13+1 κόλπα για το αυτοκίνητο που θα σας «λύσουν» τα χέρια

13+1 κόλπα για το αυτοκίνητο που θα σας «λύσουν» τα χέρια

Πράγματα όπως το να ξέρετε ότι το υγρό πιάτων είναι πραγματικά χρήσιμο για τον καθαρισμό των παραθύρων, το ότι οι κάλτσες μπορούν να αποτρέψουν το πάγωμα των υαλοκαθαριστήρων σας το χειμώνα ή το ότι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να απομακρύνετε την θολότητα ατους προβολείς σας είναι μόνο μερικά από εύχρηστα κόλπα που θα θέλετε να θυμάστε.

Επειδή λατρεύουμε τις φθηνές και εύκολες λύσεις που μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας στο σπίτι, εξετάσαμε μερικές καταπληκτικές συμβουλές για την φροντίδα, την προστασία και την συντήρηση του αγαπημένου σας τετράτροχο βοηθού!

14. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ανακύκλωσης αέρα όταν κολλήσετε στο μποτιλιάρισμα για να ανακυκλώσετε τον μολυσμένο αέρα.

Ίσως ένα από τα πιο ξεχασμένα κουμπιά στο ταμπλό του αυτοκινήτου όλων μας είναι το κουμπί ανακυκλοφορίας του αέρα.
Βασικά συντελεί στην κυκλοφορία τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητό σας, αντί να απορροφά εκείνον από έξω. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε κολλήσει στην κίνηση και ο εξωτερικός αέρας γεμίζει με καπνό εξάτμισης. Απλώς πατήστε το κουμπί ανακυκλοφορίας για να κλείσετε τη ροή αέρα από έξω. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό το καλοκαίρι για να διατηρήσετε τον εσωτερικό αέρα δροσερό. Πολύ πρακτικό κόλπο!

13. Εξοικονομήστε καύσιμα αφαιρώντας το ανεπιθύμητο βάρος του αυτοκινήτου.

Αρκετά αυτονόητο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, ναι, αλλά στοιχηματίζουμε ότι όλοι έχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν αφήσει το αυτοκίνητό για αιώνες! Το πρόβλημα είναι ότι η κατανάλωση καυσίμων αυξάνεται όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του αυτοκινήτου, επειδή ο κινητήρας πρέπει να καίει περισσότερο καύσιμο για να επιταχύνει και να το διατηρηθεί σε κίνηση.

12. Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων για να αφαιρέσετε το γράσο από τα παράθυρα.

Το υγρό πλυσίματος των πιάτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός και φθηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας μετά από χρόνια χρήσης. Οτιδήποτε από τον καπνό του τσιγάρου και τα δακτυλικά αποτυπώματα, μέχρι το σάλιο του σκύλου, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μακροπρόθεσμα, ακόμη και με ένα καλό καθαριστικό παραθύρων.

Απλώς πιάστε ένα βρεγμένο και ζεστό πανί, χρησιμοποιήστε μια σταγόνα υγρού πιάτων και ξεκινήστε το καθάρισμα. Στη συνέχεια, συνεχίστε με την κανονική διαδικασία καθαρισμού παραθύρων. Το υγρό πιάτων είναι πραγματικά καλό για την απομάκρυνση κάθε είδους λιπαρότητας. Είναι αποτελεσματικό εάν εφαρμόζεται ως καθαριστικό διάλυμα για το καθάρισμα των παραθύρων!

11. Χρησιμοποιήστε μια κινητή σκιά στο παρμπρίζ για να αποφύγετε τον ήλιο.

Μερικές φορές ο ήλιος είναι επίπονος και πραγματικά επικίνδυνος για όλους τους οδηγούς. Ευτυχώς, υπάρχει ένας φθηνός και αποδεδειγμένος τρόπος να μετριαστεί το πρόβλημα: μια κινητή «σκιά». Αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από τους πιλότους εδώ και χρόνια, οπότε η χρησιμότητά του έχει αποδειχθεί επανειλημμένα. Είναι οικονομικό και θα κάνει την εμπειρία οδήγησής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολύ καλύτερη και λιγότερο αγχωτική.

10. Κάλτσες στους υαλοκαθαριστήρες

Η έξοδος από το σπίτι νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν φτάσετε στο αυτοκίνητό σας και δείτε ότι όχι μόνο ότι το παρμπρίζ σας είναι παγωμένο, αλλά και ότι είναι οι υαλοκαθαριστήρες σας το ίδιο. Μια εύχρηστη συμβουλή για να αποφύγετε να παγώσουν όλη τη νύχτα είναι να τους τραβήξετε και να τους καλύψετε με παλιές κάλτσες. Αυτό θα τους προστατεύσει από κάθε είδους πράγματα, όπως το χιόνι, ο πάγος, η βροχή και η υπερβολική ψυχρότητα.

9. Αποθηκεύστε το αυτοκίνητό σας στην εφαρμογή GPS για να θυμάστε πού το σταθμεύσατε.

Έχουμε όλη βρεθεί σε μια πόλη που δεν είμαστε εξοικειωμένοι ή σε έναν γιγαντιαίο χώρο στάθμευσης, και ΜΠΑΜ! Χαθήκαμε. Ένας σίγουρος τρόπος να θυμάστε πού αφήσατε το όχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε το GPS του τηλεφώνου σας. Απλώς καρφιτσώστε την τοποθεσία που παρκάρατε το αυτοκίνητο στο χάρτη και χαλαρώστε, είστε ασφαλείς και δεν χρειάζεται να θυμάστε πού ακριβώς σταθμεύσατε!

8. Χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη εφημερίδα για να αφαιρέσετε τα σημάδια αυτοκόλλητου από τον προφυλακτήρα.

Τα σημάδια αυτοκόλλητων από τους προφυλακτήρες είναι μια πραγματικότητα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Ένας γρήγορος, φθηνός και εύκολος τρόπος απομάκρυνσής τους είναι να βρέξετε μια εφημερίδα με ζεστό νερό και να την εφαρμόσετε στην υγρή περιοχή και στη συνέχεια να την αφήσετε να μουλιάσει μέχρι να κολλήσει στο αυτοκίνητο.

Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, έτσι ώστε το νερό να διεισδύσει στην κόλλα του αυτοκόλλητου / σημάδι από αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, ξύστε απαλά (μαζί με την εφημερίδα) με μια κάρτα (όπως μια πιστωτική κάρτα). Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο, εγγυόμαστε ότι θα βγει.

7. Καθαρίστε τους θολούς προβολείς με γυαλόχαρτο.

Οι θολοί προβολείς είναι μια πραγματικότητα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει με το πέρασμα το χρόνου. Αυτό καθιστά τους προβολείς λιγότερο αποτελεσματικούς και αν τους αφήσετε σε αυτήν την κατάσταση για πολύ καιρό, μπορεί ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο.

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να πάρετε ένα κιτ καθαρισμού προβολέων. Στη συνέχεια, είναι πολύ βολικό ναέχετε έναν τροχό στο χέρι, επειδή θα πρέπει να τον τοποθετήσετε σε ένα ειδικό αξεσουάρ τροχού για να τρίψετε αυτήν την κίτρινη «βρωμιά» στους προβολείς. Συνεχίστε χρησιμοποιώντας διάφορα γυαλόχαρτα και αφού μετά την επεξεργασία η θολότητα μοιάζει με χιόνι, γυαλίστε το με την ειδική χημική ένωση που περιλαμβάνεται στο κιτ. Μετά καθαρίστε το καλά και είστε έτοιμοι!

6. Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα κουζίνας για τα βαθουλώματα.

Οι βεντούζες είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες και έξω από τις κουζίνες και τα μπάνια. Όπως φαίνεται στην εικόνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια βεντούζα για να στερεώσετε μικρά και μέτρια βαθουλώματα στο αυτοκίνητό σας. Βρέξτε τόσο το βαθούλωμα όσο και την βεντούζα και χρησιμοποιήστε το σαν να ξεμπλοκάρετε την αποχέτευση – πιέστε και τραβήξτε – μέχρι να βγει.

5. Αφαιρέστε τη σκουριά με Coca-Cola.

Δεδομένου ότι η κόκα κόλα διατίθεται παντού και επειδή είναι ανθρακούχα, αποτελεί ένα χρήσιμο και φθηνό τρόπο για την απομάκρυνση των λεκέδων και της σκουριάς από τα μέταλλα και τα κράματά τους, χάρη στο φωσφορικό οξύ.

Απλώς ψεκάστε την επιθυμητή σκουριασμένη επιφάνεια με κόκα κόλα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα (ή μια οδοντόβουρτσα εάν η περιοχή είναι μικρότερη) για να την διαλύσετε. Εφαρμόστε και τρίψτε την περιοχή όπως απαιτείται. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε την καθαρισμένη περιοχή με νερό αφού τελειώσετε.

4. Βγείτε από λάσπη ή άμμο

Όλοι έχουμε πάει σε ένα πικνίκ σε μια ιδιαίτερα βροχερή μέρα, μόνο για να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να κολλήσει στην άσχημη λάσπη ή στην άμμο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχει πάντα τρόπος να βγείτε και ο πανικός δεν είναι βοηθητικός. Θα χρειαστείτε ένα φτυάρι ή μεγάλη υπομονή με το σκάψιμο για να το καταφέρετε.

Χρησιμοποιώντας το φτυάρι, τα χέρια σας ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκάψετε και να προσπαθήσετε να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερη λάσπη και άμμο από τους τροχούς. Εάν το αυτοκίνητό σας εξακολουθεί να μην κινείται, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως η εναλλαγή από την όπισθεν στην οδήγηση για να αρχίσετε να αποκτάται ορμή και ξεφουσκώνοντας έτσι τα ελαστικά σας για να αυξήσετε την επιφάνεια τους. Θυμηθείτε να πάρετε ένα φτυάρι μαζί σας όποτε επισκέπτεστε επικίνδυνες περιοχές.

3. Κρατήστε το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σας χωριστά από τα κλειδιά σας.

Αυτή είναι μια διαδεδομένη κοινή λογική, αλλά τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα συναγερμού αυτοκινήτου διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα για την πρόληψη της κλοπής του αυτοκινήτου, κλειδώνοντας αποτελεσματικά τα πάντα στο αυτοκίνητό σας όταν το χρησιμοποιείτε.

Είναι ιδιαίτερα βολικό να το διατηρείτε ξεχωριστά από τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε περίπτωση που πέσετε θύμα ληστείας έξω από το αυτοκίνητό σας, εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει βόλτα το όχημά σας ή, εάν για οποιονδήποτε λόγο, αφήσατε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο.

2. Μην βάζετε αμέσως μπρος στο αυτοκίνητο το χειμώνα.

Όπως σχεδόν τα πάντα, έτσι και οι μπαταρίες αυτοκινήτων δεν απολαμβάνουν τις υπερβολικά κρύες θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι επιβλαβείς για την μπαταρία του αυτοκινήτου σας εάν πρώτα δεν το θερμάνετε.

Απλώς ενεργοποιήστε τους προβολείς για λίγο και μετά ενεργοποιήστε τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Μπορείτε επίσης να το ζεστάνετε χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο, αν προτιμάτε.

1. Χρησιμοποιήστε το βέλος δίπλα στο εικονίδιο καυσίμου στο ταμπλό για να μάθετε σε ποια πλευρά βρίσκεται το ρεζερβουάρ αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πήγατε στο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό, αλλά σταθμεύσατε στη λάθος πλευρά του ρεζερβουάρ καυσίμου, μην ανησυχείτε έχει συμβεί σε όλους μας! Είναι η στιγμή, που συνειδητοποιούμε ότι όλοι στο βενζινάδικο θα γελάσουν μαζί μας. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε (ή ποτέ δεν παρατηρήσαμε προσεκτικά) είναι ότι το εικονίδιο καυσίμου στο ταμπλό μας λέει σε ποια πλευρά βρίσκεται η δεξαμενή με ένα μικρό βέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.