Γυμνή φωτογράφιση το Ντουμπάι: «Μας ανάγκασαν να βγούμε γυμνές στο μπαλκόνι» λέει ένα από τα μοντέλα

Γυμνή φωτογράφιση το Ντουμπάι: «Μας ανάγκασαν να βγούμε γυμνές στο μπαλκόνι» λέει ένα από τα μοντέλα

Ένα μοντέλο από την Ουκρανία δίνει μια άλλη εκδοχή της ιστορίας για την περίφημη γυμνή φωτογράφηση στο μπαλκόνι ξενοδοχείου στο Ντουμπάι.

Η Ιρίνα Σοτουλένκο συγκαταλέγεται μεταξύ των γυναικών που κρατούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφότου πόζαρε γυμνή στις 3 Απριλίου για φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τώρα, ο 23χρονος δικηγόρος και σύντροφός της έχει εκφράσει την «βαθιά ανησυχία» του για την Ιρίνα και τις άλλες κρατούμενες γυναίκες, οι οποίες λένε πως είναι εκτός επαφής παρά το γεγονός ότι επρόκειτο να απελαθούν στην Ουκρανία σήμερα.

Σε ηχητικά μηνύματα και βίντεο που έστειλε στον φίλο της πριν από την σύλληψή της, το μοντέλο αναφέρθηκε στον πλούσιο Αμερικανο-Ουκρανό άντρα που οργάνωσε όλη αυτή τη φωτογράφηση. Ο 41χρονος Βιτάλι Γκρέτσιν, επέτρεψε την ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη και την κράτηση της πλειονότητας των μοντέλων από την αστυνομία του Ντουμπάι. «Όλα αυτά εξαιτίας των ηλίθιων που είχαν την ιδέα να το ανεβάσουν στο Instagram» είπε αναφερόμενη στον Γκρέτσιν ως «μαλ@@@». «Είναι ένας ενήλικας, πώς μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος;».

«Μας ανάγκασαν να βγούμε γυμνές στο μπαλκόνι»

Ισχυρίστηκε επίσης ότι αναγκάστηκε να βγει στο μπαλκόνι, αλλιώς δεν θα λάμβανε την αμοιβή της για τη δουλειά της ως μοντέλο. «Τους είπα: ‘Παιδιά, είμαστε σε αραβική χώρα, ας μην επιδεικνυόμαστε’. Αλλά διάολε, μας ανάγκασαν να βγούμε σε εκείνο το μπαλκόνι, να βγάλουν φωτογραφίες και ένας Θεός ξέρει τι θα ακολουθήσει μετά».

Σε ένα άλλο βίντεο που έστειλε στον σύντροφό της, το μοντέλο του είπε: «Μας ανάγκασαν να βγούμε σε αυτό το μπαλκόνι. Φωτογραφηθήκαμε γυμνές. Κάποιος τράβηξε τις φωτογραφίες από άλλο κτίριο. Και τώρα ο Βιτάλι κλήθηκε από την αστυνομία και μάλλον θα σταλεί στη φυλακή». Η Σοτουλένκο λέει επίσης ότι έσπευσε στο αεροδρόμιο για να γυρίσει στην πατρίδα της μετά την φωτογράφηση, αλλά διατάχθηκε από τις Αρχές να επιστρέψει στην πόλη και να κάνει μια δήλωση στην αστυνομία, μετά την οποία θα ήταν ελεύθερη να φύγει. Ωστόσο, συνελήφθη και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους δικούς της, παρά μό9νο ένα τηλεφώνημα που έκανε στους γονείς της.

«Μην ξεχνάτε ποιος πληρώνει»

Τα μοντέλα αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα μετά από συμφωνία με τις Ουκρανικές Αρχές. Ο φίλος της Σοτουλένκο, λέει ότι ήξερε πως πήγαινε στο Ντουμπάι για μια γυμνή φωτογράφηση, αλλά όχι ότι θα ήταν σε δημόσιο χώρο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη. «Τις έσπρωξαν να βγουν στο μπαλκόνι» είπε. «Τα κορίτσια άρχισαν να αγχώνονται και να ρωτούν γιατί έπρεπε να βγουν έξω. Τους είπαν: ‘Είναι μια μουσουλμανική χώρα, γι’ αυτό όλοι θα έχουμε προβλήματα. Αλλά τους είπαν – ΄Μην ξεχνάτε ποιος πληρώνει, πηγαίνετε στο μπαλκόνι’. Έτσι, βγήκαν στο μπαλκόνι και τις φωτογράφισαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.