ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το μυστικό για να αποχαιρετήσετε για πάντα τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητό σας

Το μυστικό για να αποχαιρετήσετε για πάντα τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητό σας

Το πρώτο αυτοκίνητο όλων αποτελεί ένα πείραμα και αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να το διακοσμούν με αυτοκόλλητα, όμως έρχεται η δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού.

Πώς μπορείς να το αφαιρέσεις χωρίς να προκαλέσεις ζημιές στο αυτοκίνητο;

Με πολλούς τρόπους και τη δέουσα προσοχή. Ας δούμε τους γνωστότερους βήμα το βήμα, ώστε να μη μείνουν υπολείμματα κόλλας και να μη χαλάσει το χρώμα.

Καθαρίζουμε καλά την περιοχή που είναι το αυτοκόλλητο, με απλό σαπουνόνερο και ένα πανί. Κατόπιν ζεσταίνουμε το αυτοκόλλητο με ένα πιστολάκι μαλλιών, ώστε να ξεκολλήσει η κόλλα στο πίσω μέρος του.

Όταν ζεσταθεί επαρκώς (2 λεπτά τουλάχιστον), μπορούμε να ανασηκώσουμε με το δάχτυλό μας (ή με μια πλαστική κάρτα) την άκρη του, ξεκολλώντας το απλά. Αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, συνεχίζουμε να το ζεσταίνουμε με το σεσουάρ.

Αν το αυτοκόλλητο αποδειχτεί πιο δύστροπο στην αφαίρεσή του, το επόμενο βήμα είναι η χρήση ενός διαλυτικού, ώστε να αφαιρέσουμε την κόλλα. Τον ρόλο του διαλυτικού παίζουν το ζεστό νερό, το ξίδι και το αλκοόλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λύσεις όπως το ασετόν δεν προτείνονται, καθώς μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα. Ασετόν μπορούμε ωστόσο να χρησιμοποιήσουμε άφοβα αν το αυτοκόλλητο είναι κολλημένο στο τζάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.