Πόση διάρκεια ζωής έχουν αυτά τα πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Πόση διάρκεια ζωής έχουν αυτά τα πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Όταν αγοράζεις τρόφιμα, κοιτάς την ετικέτα «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» χωρίς δισταγμό. Αλλά όταν επιλέγεις ένα καθαριστικό πανί, μια σπάτουλα κουζίνας, αποσμητικό ή λαστιχένια γάντια, συνήθως δεν δίνεις προσοχή σε αυτές τις λέξεις. Λόγω αυτού του γεγονότος, ορισμένα καθημερινά αντικείμενα μένουν μαζί σου για χρόνια, ενώ άλλα πετιούνται στα σκουπίδια πολύ νωρίς.

Εμείς ανακαλύψαμε τη διάρκεια ζωής ορισμένων αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά και τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια από αυτά πρέπει να πάνε στα σκουπίδια γιατί έχουν λήξει και ποια μπορούν να μείνουν μαζί σου για περισσότερο.

Καλλυντική κρέμα

Συχνά χρησιμοποιούμε κρέμα προσώπου ή χεριών, όσο υπάρχει ποσότητα μέσα στο βάζο. Αλλά η διάρκεια ζωής της εξαρτάται από τη συσκευασία. Για παράδειγμα, μια λοσιόν που έχει αντλία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά όταν είναι στο βάζο από το οποίο βγάζεις με το χέρι το προϊόν, είναι πιο πιθανό να εμφανίσει βακτήρια και συνεπώς διαρκεί για 6 έως 9 μήνες.

Μια βούρτσα πιάτων

Το πλύσιμο των πιάτων με βούρτσα είναι πρακτικό: οι τρίχες της καθαρίζονται εύκολα από τα υπολείμματα των τροφίμων και τα μικρόβια συσσωρεύονται μεταξύ τους πιο αργά από ότι σε ένα σφουγγάρι. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να αντικαθιστάς τακτικά μια βούρτσα, καθώς οι τρίχες της γίνονται λεπτότερες, σπάνε και δυσκολεύουν τη λειτουργία της με την πάροδο του χρόνου. Εάν δεν υπάρχει κάποια ορατή ζημιά, θα πρέπει να αγοράζεις μια νέα βούρτσα κάθε 4 έως 6 μήνες.

Οι σκελετοί των γυαλιών

Μπορεί να πιστεύεις ότι τα γυαλιά πρέπει να αντικαθιστώνται μόνο εάν η όρασή σου έχει υποβαθμιστεί ή βελτιωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να σου πουν εάν χρειάζεσαι ένα νέο ζευγάρι γυαλιά ή όχι. Τα γυαλιά φθείρονται με την πάροδο του χρόνου: εμφανίζονται μικρές γρατσουνιές και γδαρσίματα στους φακούς, κάτι το οποίο σταδιακά στρεβλώνει την ορατότητα. Αυτό θα κάνει τα μάτια σου να καταπονούνται πιο πολύ και μπορεί να επηρεάσει την όρασή σου. Δώσε επίσης προσοχή στο υλικό του σκελετού – οι πλαστικοί σκελετοί μπορούν να σπάσουν εύκολα μετά από πτώση και η ανθεκτικότητα των βιδών και των μεντεσέδων είναι επίσης σημαντική. Συνιστάται η αντικατάσταση των σκελετών κάθε 1 έως 3 χρόνια.

Αποσμητικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα νέο, ανοιγμένο αποσμητικό μπορεί να αποθηκευτεί για 1 έως 3 χρόνια. Εάν χρησιμοποιείς ένα προϊόν που έχει λήξει, δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με την υγεία σου. Ωστόσο, το άρωμα ή ο τύπος του αποσμητικού μπορεί να χάσει τις ιδιότητές του και το αποτέλεσμα θα είναι πιο αδύναμο από ότι θα έπρεπε. Επομένως, ένα αποσμητικό που χρησιμοποιήθηκε ακόμη και μία φορά, πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 6 έως 12 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.