ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσεις αν ψάχνεις δουλειά

Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσεις αν ψάχνεις δουλειά

Με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τη χώρα να επιστρέφει στην ύφεση, ακόμη και οι λίγοι νέοι που έχουν απομείνει σκέφτονται πια σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισής τους στο εξωτερικό.

Πριν όμως πάρει κάποιος αυτήν τη σημαντική απόφαση, καλό είναι να δει ποιες χώρες, σύμφωνα με το Better Life Index του ΟΟΣΑ, είναι τα καλύτερα μέρη για να εργαστεί κάποιος.

Η κατάταξη έχει διαμορφωθεί από έναν αριθμό δεικτών, όπως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού που εργάζεται στη χώρα, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας, ο βαθμός εξασφάλισης της θέσης εργασίας και το ύψος του μέσου ετήσιου εισοδήματος.

1) Ισλανδία (9,5 βαθμοί)
Με 82% του εργατικού της δυναμικού σε εργασία, 1,18% μακροχρόνια ανέργους και 55.716 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα, η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση.

2) Ελβετία (9,4 βαθμοί)
Η χώρα της σοκολάτας και των ακριβών ρολογιών είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για να αναζητήσεις εργασία, με 80% του δυναμικού να εργάζεται, μόνο 1,46% μακροχρόνια ανέργους και 54.236 δολάρια μέσες ετήσιες απολαβές.

3) Νορβηγία (9 βαθμοί)
Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα της σκανδιναβικής διατηρεί 75% των εργαζομένων της σε εργασία, με 0,32% μακροχρόνια ανεργία (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 50.282 δολάρια ετήσιο εισόδημα.

4) Αυστραλία (8,3 βαθμοί)
Η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων για μετανάστευση βρίσκεται στην 4η θέση, χάρη στο 72% ποσοστό εργατικού δυναμικού σε εργασία, το μόλις 1,08% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και τα 50.449 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα.

5) Ολλανδία (8,2 βαθμοί)
Άλλη μια βορειοευρωπαϊκή χώρα στην κορυφαία δεκάδα, που, αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας από τις δέκα (2,4%), το 74% εργατικού δυναμικού σε εργασία, η ασφάλεια στην εργασία και τα 47.590 δολάρια ετησίως την ανεβάζουν στις πρώτες θέσεις της λίστας.

6) Λουξεμβούργο (8,2 βαθμοί)
Με 66% των εργαζομένων του να δουλεύουν και με 1,78% μακροχρόνια ανέργους, το Λουξεμβούργο σώζεται από τις πολύ υψηλές μέσες ετήσιες απολαβές (οι υψηλότερες μετά τις ΗΠΑ), στα 56.021 δολάρια.

7) Αυστρία (8,2 βαθμοί)
Στην έβδομη θέση η Αυστρία, με 72% των πολιτών της σε εργασία, 1,9% ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας και 45.199 δολάρια μέσος μισθός ετησίως.

8) Γερμανία (8,1 βαθμοί)
Η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη δεκάδα, με 73% του εργατικού της δυναμικού να έχει προσληφθεί και με 2,37% ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 43.682 δολάρια.

9) ΗΠΑ (8,1 βαθμοί)
Η χώρα με τον υψηλότερο ετήσιο μισθό στα 56.340 δολάρια χάνει αρκετά λόγω του χαμηλού ποσοστού εργαζομένων (67%), του 1,91% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και της σημαντικής ανασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10) Δανία (8,0 βαθμοί)
Τη δεκάδα συμπληρώνει άλλη μια σκανδιναβική χώρα, η Δανία, με 73% εργατικό δυναμικό σε εργασία, 1,78% μακροχρόνια ανέργους και μέσες ετήσιες απολαβές της τάξης των 48.347 δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.