ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το μυστικό για να καθαρίσετε εύκολα το καμένο φαγητό στην κατσαρόλα

Το μυστικό για να καθαρίσετε εύκολα το καμένο φαγητό στην κατσαρόλα

Το κολλημένο και καμένο φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας βάζει ιδιαίτερα δύσκολα στο καθάρισμά τους, εκτός αν ξέρεις το παρακάτω κόλπο.

Είναι γεγονός ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή απόσπαση της προσοχής σας και πριν ακόμα το συνειδητοποιήσετε το φαγητό σας έχει ήδη καεί και κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσετε την ζημιά τρίβετε την κατσαρόλα με όποιο αιχμηρό αντικείμενο βρείτε μπροστά σας ή την σκληρή πλευρά από το σφουγγάρι των πιάτων και το μόνο που καταφέρνετε στην ουσία είναι να καταστρέψτε το σμάλτο του σκεύους. Σταματήστε, λοιπόν, ό,τι κάνατε μέχρι πρότινος και ακολουθήστε τις παρακάτω θαυματουργές συμβουλές.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε τους λεκέδες φαγητού από τις κατσαρόλες σας

Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να τοποθετήσετε στην ταλαιπωρημένη από το καμένο φαγητό κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και γεμίστε τη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια τοποθετήστε στην εστία της κουζίνας αφήστε να πάρει μια βράση και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να απαλλαγείτε από τυχόν κολλημένα, καμένα τρόφιμα.

Αφήστε το νερό να κρυώσει λίγο πριν το πετάξετε και μόλις είναι αρκετά δροσερό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό πανάκι με μικροΐνες για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που απομένουν. Σε περίπτωση που το καμένο φαγητό παραμένει ακόμα, είναι προτιμητέο να επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μία φορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το εξωτερικό της κατσαρόλας ή οποιεσδήποτε περιοχές πάνω από τη γραμμή του νερού, χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα μαγειρικής σόδας και υγρού απορρυπαντικού πιάτων για να κάνετε μια πάστα (προσθέστε μερικές σταγόνες νερό για να δημιουργήσετε την πάστα), εφαρμόστε την πάστα στις περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών. Τα καμένα υπολείμματα φαγητού θα αρχίσουν να εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.