Οι δύο χώρες που δεν έχουν νόμους για το διαζύγιο – Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να χωρίσει

Τα κενά στα νομοθετικά πλαίσια

Οι δύο χώρες που δεν έχουν νόμους για το διαζύγιο – Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να χωρίσει

Οι εποχές που το διαζύγιο ήταν κατακριτέο και θέμα ταμπού έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, αφου σε δύο χώρες στον πλανήτη μας δεν υπάρχει πρόβλεψη για το διαζύγιο και δεν υπάρχουν νόμοι γύρω από αυτό.

Το Βατικανό είναι η μία χώρα που δεν προβλέπεται τί γίνεται όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να τραβήξει διαφορετικούς δρόμους. Στο Βατικανό όπου διοικείται από τον Πάπα και έχει νόμους για την καθημερινότητα όσων ζουν σε αυτό, υπάρχει ένα κενό στο νομοθετικό πλαίσιο και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα διαζύγια.

Η δεύτερη χώρα, που αποτελεί και έκπληξη είναι οι Φιλιππίνες. Στις Φιλιππίνες το 80% των κατοίκων της είναι καθολικοί και αν θέλεις να χωρίσεις πρέπει να κινηθείς εκτός νόμου για να βρεις λύση.

Στην ουσία η μόνη πρόβλεψη που υπάρχει είναι η ακύρωση του γάμου, η οποία είναι πανάκριβη για ένα μέσο κάτοικο της χώρας, στοιχίζει περισσότερο από 5.000 δολάρια ενώ έχει μεγάλη γραφειοκρατία, ώστε να αποτρέπει τον κόσμο να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2018 είχε ανοίξει η κουβέντα για νόμο που θα προβλέπει τα διαζύγια, όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, αφού το 50% της κοινής γνώμης ήταν κατά σε μια τέτοια εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.