Το λάθος με το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο που βάζει σε κίvδυvο την υγεία μας

Δuστυχώς το κάνουμε όλοι

Το λάθος με το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο που βάζει σε κίvδυvο την υγεία μας

Οι περισσότεροι οδηγοί, μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου, ενεργοποιούν το κλιματιστικό, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, καθώς παραλείπουν μία σημαντική ενέργεια.

Συγκεκριμένα αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί οδηγοί είναι πως όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο σε σημείο με θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Η τοξίνη αυτή επηρεάζει τον οργανισμό μας και συγκεκριμένα τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών.

Έτσι αν εσείς, μπαίνετε κατευθείαν στο όχημα και ενεργοποίειτε το κλιματιστικό με κλειστά παράθυρα, αυτό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς σύμφωνα και με τα εγχειρίδια είναι: να ανοίξουμε τα παράθυρα του οχήματος για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του A/C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.