Ο Nino Cerruti πέθανε σε ηλικία 91 ετών, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Ιταλίας, όπου βρισκόταν για μία επέμβαση στο ισχίο.

Ως μετρ της ιταλικής φινέτσας είναι υπεύθυνος για την αναγέννηση του ανδρικού στυλ τη δεκαετία του 70′ αλλά και για κάποιες από τις πιο ριζοσπαστικές στιγμές στον κόσμο της μόδας. Δε γίνεται να ξεχάσουμε το επαναστατικό show, που συνέπεσε σκόπιμα με τον Μάη του 1968, όπου γυναίκες και άντρες περπάτησαν την πασαρέλα ντυμένοι με τα ίδια ρούχα.

Ήθελε πάντα να δοκιμάζει πρώτος τις δημιουργίες του. «Πάντα έντυνα το ίδιο άτομο, τον εαυτό μου», δήλωσε κάποτε σε συνέντευξή του.

Πολλοί τον αποκαλούσαν πρωτοπόρο της κομψότητας, ο ίδιος όμως ένιωθε πως η λέξη «κομψότητα» άφηνε μία παλαιική αίσθηση και αντ’ αυτού πρότεινε τη λέξη «στυλ».

«Το να έχεις στυλ σημαίνει να μπορείς να συνδυάσεις τον πολιτισμό με την τέχνη», πίστευε με σθένος.

Τη δεκαετία του 80‘ επεκτάθηκε και στον κόσμο του Hollywood, ξεκινόντας να σχεδιάζει ρούχα για διάσημους της εποχής συμπεριλαμβανομένων των Michael Douglas, Anthony Hopkins, Sharon Stone, Julia Roberts και Jack Nicholson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φήμη του brand του ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, όταν το 1994 ορίστηκε ως βασικός σχεδιαστής για τις στολές της Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.