ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tο Πάρτι της Χρονιάς από τη Vogue και το Metropolitan Museum of Art Costume Institute [εικόνες]

Tο Πάρτι της Χρονιάς από τη Vogue και το Metropolitan Museum of Art Costume Institute [εικόνες]

Η ετήσια έκθεση Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης είναι το πιο φαντασμαγορικό γεγονός του είδους του.

Με θέματα που ταυτόχρονα αντανακλούν το πνεύμα της εποχής και συμβάλλουν στη δημιουργία του, κάθε έκθεση –από τη Chanel του 2005, μέχρι το 2001 και την Άγρια Ομορφιά του Alexander McQueen και το Punk του 2013- δημιουργεί μια προκλητική και ενδιαφέρουσα αφήγηση προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες.

Το γκαλά των εγκαινίων που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό Vogue και παρακολουθείται από την Beyoncé, τον George Clooney, την Hillary Clinton και τους ομοίους τους, συχνά χαρακτηρίζεται ως το Πάρτι της Χρονιάς. image

Καλύπτοντας την ιστορία του Costume Institute και τονίζοντας τις εκθέσεις του 21ου αιώνα σε επιμέλεια Harold Koda και Andrew Bolton, αυτό το βιβλίο προσφέρει μιας πρώτης τάξεως πρόσβαση εκ των έσω. Πλαισιωμένο με φωτογραφίες από τις ίδιες τις εκθέσεις σε συνδυασμό με τις φωτογραφίσεις της Vogue που ενέπνευσαν, περιλαμβάνει επίσης εικόνες των εκθεμάτων και των γκαλά.

Προερχόμενες από τα εκτεταμένα αρχεία της Vogue, οι συμπεριλαμβανόμενες ιστορίες επιδεικνύουν τις φωτογραφίες ειδώλων όπως η Annie Leibovitz, ο Mario Testino, ο Steven Meisel και ο Craig McDean, αλλά και το όραμα θρυλικών συντακτών μόδας όπως η Grace Coddington και η Tonne Goodman, καθώς και την γνώση και το πνεύμα συγγραφέων όπως ο Hamish Bowles και ο Jonathan Van Meter. image

Michael Lisnet, Vogue, July 2006 image

Tom Grimes, Vogue, July 2003 image

Michael Lisnet, Vogue, July 2004 image

Michael Lisnet, Vogue, July 2005 image

Robert Fairer, Vogue, July 2006 image

Credit: Robert Fairer, Vogue July 2006 image

Robert Fairer, Vogue, July 2007 image

Michael Lisnet, Vogue, July 2009 image

Hannah Thomson, Vogue, July 2009 image

Joshua Bright, Vogue, July 2010 image

Hannah Thomson, Vogue, July 2011 image

Eric Boman, Vogue, July 2011 image

Eric Boman, Vogue, July 2011 image

Eric Boman, Vogue, July 2012 image

Eric Boman, Vogue, July 2012 image

Robert Fairer, Vogue, 2007 image

Eric Boman, Vogue, 2013 image

Eric Boman, Vogue, 2013 image

Eric Boman, Vogue, 2013 image

Eric Boman, Vogue, 2013 image

Eric Boman, Vogue, 2014 image

Eric Boman, Vogue, 2014 image

Credit: David Sims, Vogue, May 2010 image

Credit: Steven Meisel, Vogue, May 2005 image

Credit: Steven Meisel, Vogue, May 2005 image

Credit: Tim Walker, Vogue, May 2014 image

Credit: David Sims, Vogue, May 2010 image

Credit: David Sims, Vogue, March 2011 image

Credit: David Sims, Vogue, April 2010 image

Steven Meisel, Vogue, May 2007 image

Credit: David Sims, Vogue, May 2010

Info: Το βιβλίο «Vogue and The Metropolitan Museum of Art Costume Institute: Parties, Exchibitions, People» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Abrams.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κεντρική φωτό: Cecil Beaton, Vogue, June 1948

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.