Κι όμως τα σιδεράκια εκτός από ένδειξη υγείας έγιναν και ένδειξη…πλούτου (εικόνες)

Κι όμως τα σιδεράκια εκτός από ένδειξη υγείας έγιναν και ένδειξη…πλούτου (εικόνες)

Η Kitty Hayes είναι βρετανή και μοντέλο, 17 ετών.  Η πανέμορφη κοπέλα κάνει εξώφυλλο στο περιοδικό CR Fashion Book και φοράει γαλάζια σιδεράκια με περηφάνεια.

Με το στυλ της δείχνει ότι το να φοράει κανείς ένα οδοντικό πλέγμα όχι μόνο είναι εμφανίσιμο αλλά μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς από ευτυχία. Διάσημη στυλίστρια της Γαλλίας η Carine Roitfeld δηλώνει ότι «αυτά τα μοντέλα είναι πανέμορφα γιατί δεν είναι τέλεια. Εκπροσωπούν την νέα τάση των ομορφάσχημων. Αυτό είναι το στυλ εν έτει 2015».

Η άσχημη έχει λοιπόν κάποιο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τα σιδεράκια, τα οποία αποτελούσαν ντροπή και ταμπού πριν από 20 χρόνια για ενήλικες, τώρα επανέρχονται δριμύτερα. Εγιναν τόσο μόδα που κατακλύζουν στο εξής το Instagram, Twitter και το Facebook.

Οι έφηβοι τα φοράνε χρόνια. Ερευνες δείχνουν ότι το 50% τουλάχιστον των εφήβων βάζουν σιδεράκια στη ζωή τους. Αλλά και οι ενήλικες έχουν κάνει τάση τα οδοντικά αυτά πλέγματα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Η τάση έχει γίνει απόλυτη μόδα στις ΗΠΑ, η οποία έχει γενικώς καλύτερες συνήθεις υγιεινής από τη Γηραιά Ευρώπη και άνθρωποι 30 ή και 40 ετών φοράνε σιδεράκια άφοβα. 

Στις ΗΠΑ το να φοράς σιδεράκια όχι μόνο δεν είναι αντιαισθητικό μειονέκτημα αλλά θεωρείται σοβαρή αισθητική παρέμβαση και δείχνει ότι περιποιείσαι τον εαυτό σου. Το να ασχολείσαι με την αισθητική σου σημαίνει ότι είσαι υγιής. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι αυτό που κοιτάζουν οι άνθρωποι πρώτα σε ένα πρόσωπο είναι τα δόντια και το χαμόγελο, σημάδι αυτοπεποίθησης και υγιεινής. Εως πριν από 10 χρόνια, ένας οδοντίατρος είχε 30 ενήλικες πελάτες, σήμερα έχει 300.

Οι περισσότεροι ενήλικες ζητούν οδοντικές παρεμβάσεις που δεν είναι ορατές και σιδεράκια που το τοποθετούνται πίσω από τα δόντια. Κι αυτό γιατί το να φορέσει κάποιος ένα μηχανισμό εξωτερικό δείχνει σαν έφηβος.

Αυτό που σημειώνουν οι οδοντίατροι είναι ότι το να φοράει κάποιος ένα οδοντικό πλέγμα ή σιδεράκια είναι και μια ένδειξη επιτυχίας, σημαίνει ότι διαθέτει τα χρήματα για να το κάνει. Οι τιμές ποικίλλουν από 1.000 ως 6.000 ευρώ για εξωτερικά σιδεράκια και από 2.000 ως 8.000 ευρώ για άλλη τοποθέτηση. Οι ασθενείς αναζητούν κυρίως δύο πράγματα: λευκά και ίσια δόντια.

Πολλοί σταρ και επώνυμα μοντέλα φόρεσαν δημόσια σιδεράκια και έτσι απενοχοποίησαν τη διαδικασία. Η Φαίη Νταναγουέη φορούσε σιδεράκια το 2002, σε ηλικία 60 ετών. Ο Τομ Κρουζ είχε περάσει τα 40 όταν αποφάσισε να προσφέρει στον εαυτό του ένα νέο χαμόγελο με σιδεράκια. 

Η Lily McMenamy, 22 ετών, μια από τις ομορφάσχημες του επαγγέλματος των μοντέλων πόζαρε άπειρες φορές με τα σιδεράκια της, επικεντρώνοντας τα βλέμματα πάνω σε κάτι που άλλοι θεωρούν άσχημο.

Πολλοί επώνυμοι σταρ των ΗΠΑ φοράνε Grillz, χρυσά ή ασημένια σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια. Κύριοι χρήστες είναι οι διάσημοι ράπερ που θεωρούν ότι το να φοράνε οδοντικά βοηθήματα τους φέρνει πιο κοντά στους έφηβους και στους νέους.

H Miley Cyrus φοράει Grillz:

Η Katy Perry τα φορούσε στο κλιπ Last Friday Night, ενώ η Chelsea Clinton πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών με σιδεράκια όταν ο πατέρας της ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ίδιο έκαναν η Miley, η Willow Smith (η κόρη του Will Smih).

Η Melinda, σκηνοθέτης στο χώρο της μόδας, τα φόρεσε στα 40ά γενέθλιά της. «Το έζησα πολύ καλά. Θα μου άρεσε σχεδόν να τα κρατήσω. Μου έδινε στυλ, άνοιγαν οι συζητήσεις για το θέμα, δημιουργούνται σχέσεις. Και βέβαια δίνει ένα ύφος νεώτερου ανθρώπου. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι κάποιος ασχολείται με τον εαυτό του, ότι επενδύει στο μέλλον. Δέχτηκα πολλά κομπλιμέντα και προτάσεις από άντρες εκείνη την περίοδο. Τα αγόρια μου έλεγαν ότι μοιάζω με κοριτσάκι».

Oι αμερικανοί σταρ πήγαν βέβαια τα πράγματα πολύ πιο μακριά. Τα χρυσά, διαμαντένια grillz είναι η απόλυτη τάση και τα φοράει κάποιος για να δείξει ότι είναι μοντέρνος και πλούσιος. Ο συναγωνισμός είναι τρελός, ποιός θα φορέσει τα πιο ακριβά σιδεράκια, με τα περισσότερα καράτια!

Δεν υπάρχει σταρ που σέβεται τον εαυτό του στην Αμερική, σήμερα, που δεν φόρεσε κάποια στιγμή σιδεράκια Grillz:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.