ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η ακτιβίστρια της μόδας που μάχεται για τα πιστεύω της (φωτο-βίντεο)

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η ακτιβίστρια της μόδας που μάχεται για τα πιστεύω της (φωτο-βίντεο)

Αν μία σχεδιάστρια μόδας μπορούσε να μπει σε ένα τανκ και να βρεθεί έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού της χώρας της, αυτή είναι μόνο η Βίβιαν Γουέστγουντ.

Οταν όμως η 74χρονη παθιασμένη Βρετανίδα έφτασε την Παρασκευή με τεθωρακισμένο έξω από το σπίτι του Ντέιβιντ Κάμερον, δεν ήταν «πρωτάρα» στις διαμαρτυρίες. Αντιθέτως, εδώ και χρόνια μάχεται για τα πιστεύω της, κερδίζοντας τον τίτλο της κορυφαίας ακτιβίστριας στο χώρο της μόδας.

Ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, δεν διστάζει με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τις αντιλήψεις της. Με αφορμή το τελευταίο της επίτευγμα, η Vogue θυμήθηκε πέντε παλιότερες διαμαρτυρίες της Βίβιαν Γουέστγουντ.

Το 2013, μετά από τη σύλληψη του Μπράντλεϊ Μάνινγκ (πλέον Τσέλσι Μάνινγκ), για το σκάνδαλο των WikiLeaks, εμφανίστηκε στο Met Gala με τη φωτογραφία του καρφιτσωμένη στο φόρεμά της.  

Στην επίδειξη για την άνοιξη του 2015, τα μοντέλα της φορούσαν κονκάρδες που έγραφαν «Ναι», πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Για την PETA, δεν δίστασε να πετάξει τα ρούχα της και να μπει στο ντους.

To 2005 ένωσε τις δυνάμεις της με την Liberty, μία ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να δημιουργήσει T-shirts.

Συχνά είναι τα μηνύματά της για την κλιματική αλλαγή, στις επιδείξεις μόδας της. Μάλιστα, το 2014 δεν δίστασε να ξυρίσει το κεφάλι της, για να στρέψει την προσοχή στο θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.