ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μιλάνο: Η πόλη της μόδας είναι ό,τι πρέπει για ένα φθινοπωρινό ταξιδάκι

Μιλάνο: Η πόλη της μόδας είναι ό,τι πρέπει για ένα φθινοπωρινό ταξιδάκι

Το Μιλάνο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Ελβετία. Η πόλη κινείται σε γρήγορους ρυθμούς και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της ιταλικής ραθυμίας της νότιας Ιταλίας. Πρόκειται για μια μεγαλούπολη, με ό,τι σημαίνει αυτό από άποψη φασαρίας και κίνησης αλλά υπάρχουν σημεία που μπορείτε να ησυχάσετε και να απολαύσετε τη βόλτα σας.

Σημειώστε τα εξής ονόματα: Brera, Corso Como, και Navigli. Είναι περιοχές του Μιλάνου που δεν πήζουν ποτέ από τουριστική κίνηση και εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα ψώνια σας, ή απλώς ένα ήρεμο και ποιοτικό γεύμα. 

Η Brera θεωρείται hotspot για τους νέους Μιλανέζους. Στο Corso Como βρίσκονται τα καταστήματα όλων των τοπ σχεδιαστών ενώ στο Navigli υπάρχουν δύο κανάλια. Το Naviglio Grande και το Via Ascanio Sforza. Οι δρόμοι δίπλα στα κανάλια είναι ό,τι πρέπει για ατελείωτες βόλτες και φυσικά είναι γεμάτοι καφέ και εστιατόρια.

Γεύσεις Μιλάνου

Υπάρχουν κάποια πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όταν επισκεφθείτε το Μιλάνο. Το risotto alla milanese δεν έχει και πολύ σχέση με όποια εκδοχή του έχετε πιθανόν δοκιμάσει αλλού. Περιέχει οπωσδήποτε σαφράν και το μεγαλείο του πιάτου έγκειται στην απλότητά του. Υπάρχει και η εκδοχή Risotto alla milanese saltato η οποία περιέχει και αυγό.

Η Cotoletta alla milanese είναι αυτό ακριβώς που λέει κοτολέτα από μοσχάρι με τραγανό περίβλημα. Η εκδοχή της Orecchio di elefante είναι πιο λεπτή και πιο τραγανή. 

Στο Μιλάνο θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε Polenta είτε σαν κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό σε ένα επίσης παραδοσιακό Ossobuco.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.