Ποιο είναι το 14χρονο μοντέλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βιομηχανία της μόδας; [φωτο]

Ποιο είναι το 14χρονο μοντέλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βιομηχανία της μόδας; [φωτο]

Είναι μόλις 14 Μαΐων, όμως η καριέρα της είναι προδιαγεγραμμένη αφού έχει υπογράψει συμβόλαιο χιλιάδων ευρώ με τον οίκο Dior. 

Η Σοφία Μεχέτνερ έχει ήδη συμβόλαιο, ύψους 240 χιλιάδων ευρώ, με τον γαλλικό οίκο μόδας και μάλιστα στην επίδειξη μόδας που έγινε αυτές τις μέρες στο Παρίσι, είχε ιδιαίτερο ρόλο καθώς την άνοιξε φορώντας ένα αέρινο λευκό φόρεμα. 

Η εμφάνισή της όμως προκάλεσε  θύελλα αντιδράσεων με την κοινή γνώμη αλλά και πολλούς μόδιστρους να διερωτώνται αν θα πρέπει μία έφηβη να εργάζεται στον σκληρό χώρο της μόδας.

Η Σοφία Μεχέτνερ βοηθά με τον κουμπαρά της, την μητέρα της η οποία προσπαθεί μόνη της να αναθρέψει και τα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια της. 

Η Σοφία πάντως, έδωσε τη δική της απάντηση σε όλους όσοι θεωρούν ότι η ίδια και οι συνομήλικες της δεν θα πρέπει να εργάζονται στην βιομηχανία της μόδας επισημαίνοντας ότι δεν κάνει τίποτε το μεμπτό. “Αισθάνομαι έτοιμη και δεν είμαι μόνη, με προσέχουν στενά”, υποστηρίζει το 14χρονο μοντέλο από το Ισραήλ. “Με βοηθούν σε αυτό που κάνω. Άρα, το γεγονός ότι είμαι 14 χρονών δεν είναι θέμα προς συζήτηση.” 

Η Σοφία απολαμβάνει, όπως η ίδια λέει, μία ζωή που θα ήθελαν να κάνουν πολλές κοπέλες. Όμως το νεαρό της ηλικίας της θεωρείται “κόκκινο πανί” για πολλούς σχεδιαστές μόδας. Ο ατζέντης της έσπευσε να δικαιολογήσει την επαγγελματική της συνεργασία με τον οίκο Dior. “Προτού ξεκινήσει με τον οίκο Dior, η Σοφία καθάριζε σπίτια με την μητέρα της. Άρα, εάν δεν είναι πολύ μικρή για να καθαρίζει σπίτια, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ μικρή για να συμμετέχει σε σόου μόδας”, δήλωσε ο ατζέντης της νεαρής Ισραηλινής, Ρότεμ Γκουρ. 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι Βρετανοί σχεδιαστές έχουν ζητήσει από την βιομηχανία της μόδας να χρησιμοποιεί μοντέλα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Αλλά και στη Νέα Υόρκη υπάρχει ανάλογο όριο ηλικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Στη Ιταλία, δεν χρησιμοποιούμε μοντέλα κάτω των 16 ετών”, υποστηρίζει ο επικεφαλής των Οίκων Μόδας της Ιταλίας, Κάρλο Καπάζα. Τα νεαρά μοντέλα στην πασαρέλα δεν είναι κάτι το καινούριο. Η Κέιτ Μός έκανε την εμφάνισή της στο χώρο της μόδας σε ηλικία 14 ετών και η Ναόμι Κάμπελ σε ηλικία 15 ετών. Στο Παρίσι, οι οίκοι της μόδας εστιάζουν πλέον στα υγιή μοντέλα με τη Γαλλία να ψηφίζει νόμο που να απαγορεύει τις υπερβολικά αδύνατες καλλονές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.