Mimi Plange: Αυτή είναι η γυναίκα που ντύνει την Μισέλ Ομπάμα (φωτο)

Mimi Plange: Αυτή είναι η γυναίκα που ντύνει την Μισέλ Ομπάμα (φωτο)

Φορέματα δερμάτινα με περίεργα σημάδια, μεταξωτά με χλιδάτες πτυχές, πλούσια και βαθιά χρώματα. Μέσα από τις δημιουργίες της η  Mimi Plange εξερευνά την χώρα των προγόνων της, την Γκάνα, και εμπνέει την Μισέλ Ομπάμα.

Βασική πηγή έμπνευσης είναι τα σημάδια που κάνουν οι άνθρωποι της φυλής της για τις τοπικές γιορτές τους. Ενα τέτοιο σημάδι είχε και η μητέρα της  Mimi Plange, σε ηλικία 13 ετών, στο πρόσωπο. Η ίδια το επαναλαμβάνει σήμερα σε πολλά μοντέλα που σχεδιάζει, ειδικά στα δερμάτινα και στα χειροποίητα.

Λέει ότι εμπνέεται από τα τοπία, τις συμμετρίες, τις φόρμες και τα χρώματα. Ζει στις ΗΠΑ, μια πολυπολιτισμική χώρα, αλλά η Αφρική είναι η βασική πηγή έμπνευσής της, παρότι δεν έζησε ποτέ εκεί. Ωστόσο, όταν πρόκειται να δουλέψει πάνω σε χρώματα, εμπνέεται από παλιές γιαπωνέζικες φωτογραφίες, ζωγραφισμένες με χρώμα αλλά και από την αισθητική της αποικιοκρατίας στην Αφρική.

Σε εκπομπή της Μπάρμπαρα Γουόλτερς η Μισέλ Ομπάμα με δημιουργία της Mimi Plange.

Και η Ριάνα με ρούχα της Mimi Plange:

Η Mimi Plange δημιούργησε την δική της μάρκα ρούχων το 2010 και έχει μια από τις διασημότερες πελάτισσες στον κόσμο, την Μισέλ Ομπάμα. «Εχει μεγάλη επιρροή στην βιομηχανία μόδας στις ΗΠΑ. Είναι απίστευτη γιατί προωθεί πολλούς νέους σχεδιαστές φορώντας τα ρούχα τους. Εμένα με βρήκε σε μια παρουσίαση στους New York Times. Η ομάδα της επικοινώνησε μαζί μου και της προτείναμε ρούχα τα οποία φόρεσε για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Καταλαβαίνετε τι συνέπεια είχε αυτό για μένα και για την εταιρεία μου!

Το 2014 μας κάλεσε στον Λευκό Οίκο για τη βραδιά αφιερωμένη στο σχέδιο. Η Μισέλ Ομπάμα εμπνέει όλες τις γυναίκες γιατί είναι από τα άτομα που δεν χρειάζεται να της πεις πώς να ντυθεί. Εμείς είμασταν μια πολύ μικρή εταιρεία, σχεδόν άγνωστη αλλά εκείνη αποφάσισε να ντυθεί με τα ρούχα μας. Αυτές τις γυναίκες θέλω να ντύνω που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», λέει η σχεδιάστρια.

Αυτή είναι η τελευταία συλλογή της Mimi Plange:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.