ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι περίεργες ιστορίες πίσω από τα ονόματα διάσημων οίκων μόδας (φωτο)

Οι περίεργες ιστορίες πίσω από τα ονόματα διάσημων οίκων μόδας (φωτο)

Βλέπουμε παντού γνωστά ονόματα, όπως Burberry, Miu Miu και Ralph Lauren, και ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς πήραν τα ονόματά τους.

Αν και πολλοί οίκοι πήραν το όνομά τους από τους δημιουργούς τους, δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Τα περισσότερα από τα παρακάτω εμπορικά brands έχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, που σίγουρα θα θέλατε να μάθετε.

Ο τίτλος δημιουργήθηκε επειδή η επιχείρηση αρχικά προοριζόταν για όσους ήθελαν να αγοράζουν τα ρούχα που φοράνε οι διάσημοι. Έτσι, το «Asos» αρχικά χρησιμοποιούταν ως συντομογραφία, αλλά η εταιρία αποφάσισε να το κάνει επίσημο brand name. Τo όνομα αυτό, ωφέλησε τα πολυκαταστήματα Asos, τα οποία είδαν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται.

Alice + Olivia

Ο οίκος δημιουργήθηκε από δύο πρώην συμμαθήτριες  στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2002, Stacey Bendet και η Rebecca Matchett. Οι δύο αποφάσισαν να κάνουν τα ονόματα των μανάδων τους, όνομα της εταιρίας τους και έτσι δημιουργήθηκε το Alice + Olivia. Βέβαια η Matchett αποχώρησε από την εταιρεία ένα χρόνο αργότερα.

Burberry ήταν το αρχικό όνομα της μάρκας, όταν το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1856. Η εταιρεία κάποια στιγμή άλλαξε το όνομα σε « Burberry’s», επειδή οι πελάτες αναφέρονταν σε αυτό ως “Burberry του Λονδίνου.” Πολύ αργότερα, το 1998, το όνομα επανήλθε σε “Burberry” για λόγους μάρκετινγκ.

J. Crew

Το όνομα J.Crew επιλέχτηκε καθαρά για αισθητικούς λόγους. Στην αρχή ήταν σκέτο «Crew» μέχρι που ο ιδιοκτήτης έβαλε και το αρχικό γράμμα του ονόματος του μπροστά.

Miu Miu

Κι όμως ο συγκεκριμένος οίκος ιδρύθηκε από την οικογένεια Prada, το 1913 και στην αρχή πωλούσε δερμάτινα είδη με τον όνομα  “Fratelli Prada”, δηλαδή «αδέλφια Prada». Ο οίκος εξαγοράστηκε από την κόρη του Mario Prada, η οποία μετά τον έδωσε στην κόρη της, την Miuccia Prada. Έτσι η  Miuccia έκανε μία μικρή παραλλαγή στο όνομα της και ονόμασε το brand Miu Miu.

Ralph Lauren

Ο Ralph Loren έδωσε το όνομα του στον διάσημο οίκο, ο οποίος από την αρχή μέχρι σήμερα ονομάζεται έτσι. Το παράξενο στην ιστορία είναι, όμως, πως το πραγματικό όνομα του Ralph Loren, είναι Ralph Lifshitz. Ο ίδιος άλλαξε το επώνυμο του, στην ηλικία των 16, διότι το δεύτερο συνθετικό της λέξης παρέπεμπε σε μία άλλη λέξη με όχι και τόσο ευχάριστη σημασία.

Τiffany & Co

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρχική εταιρεία ονομάστηκε “Tiffany, Young, και Ellis.” Ωστόσο, όταν ο Charles Tiffany αποφάσισε να δώσει έμφαση στα κοσμήματα το 1853, η εταιρεία άλλαξε όνομα σε “Tiffany & Company.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.