Οι Dolce & Gabbana απολογούνται στους Κινέζους μετά το σάλο με τις διαφημίσεις (βίντεο)

Οι Dolce & Gabbana απολογούνται στους Κινέζους μετά το σάλο με τις διαφημίσεις (βίντεο)

Το σχεδιαστικό δίδυμο Dolce & Gabbana ζήτησε «Συγγνώμη» από τους Κινέζους μέσω βίντεο μετά τον σάλο που προκάλεσε τα promo βίντεό τους για το σόου στην Σανγκάη.

Σε αυτά μια Κινέζα προσπαθεί -με μεγάλη δυσκολία- να φάει πίτσα, μακαρόνια και παραδοσιακό γλυκό της Σικελίας, χρησιμοποιώντας ξυλάκια.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα, στην Κίνα θεωρήθηκαν ρατσιστικά και σεξιστικά, με αναφορά σε μια εικόνα η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αναφέρεται σε μια οικονομική υπερδύναμη του αιώνα μας.

Παράλληλα, κινεζικός ιστότοπος μόδας, αναδημοσίευσε απαντήσεις που φέρεται να έδωσε ο Στέφανο Γκαμπάνα μέσω του διαδικτύου. Απαντήσεις στις οποίες περιέχονται βαριές και προσβλητικές κρίσεις επί της Κίνας και των πολιτών της. Ο Γκαμπανα, όμως, δήλωσε ότι το προφίλ του παραβιάστηκε από «χάκερς».

«Αυτές τις ημέρες σκεφθήκαμε πάρα πολύ και με μεγάλη στενοχώρια τα όσα συνέβησαν», λένε οι Dolce & Gabbana, στο «βίντεο της συγγνώμης».

«Οι οικογένειές μας, μας έμαθαν να σεβόμαστε πάντα τους διάφορους πολιτισμούς όλου του κόσμου και για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη, για αν ερμηνεύσαμε τον δικό σας πολιτισμό με λάθος τρόπο», προσθέτουν οι δυο μόδιστροι. Παράλληλα «ζητούν συγγνώμη από όλους τους Κινέζους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό» και δηλώνουν ότι «ήταν πάντα ερωτευμένοι με την Κίνα, αγαπούν τον πολιτισμό της και έχουν ακόμη πολλά να μάθουν σχετικά με το περιεχόμενό του».

Ο συγκεκριμένος οίκος μόδας έχει ανοίξει 25 μπουτίκ στην Κίνα, με ετήσιο τζίρο ο οποίος αγγίζει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ακολουθεί το βίντεο που προκάλεσε τις αντιδράσεις:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=KvSVYphuDYo

Εδώ το βίντεο τις «Συγγνώμης»:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.