ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διάσημη ηθοποιός: «Ο Karl Lagerfeld ήταν αδίστακτος, μισογύνης, ρατσιστής, ομοφοβικός!» (φωτο)

Διάσημη ηθοποιός: «Ο Karl Lagerfeld ήταν αδίστακτος, μισογύνης, ρατσιστής, ομοφοβικός!» (φωτο)

Η ηθοποιός Jameela Jamil τοποθετήθηκε μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld και μίλησε για έναν άνθρωπο μισογύνη, αδίστακτο, ομοφοβικό.

Θλίψη προκάλεσε στον χώρο της μόδας – και όχι μόνο – ο θάνατος του Karl Lagerfeld. Ο Γερμανός σχεδιαστής, άφησε την τελευταία του πνοή – πριν από δύο μέρες – στην ηλικία των 85 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, συγκλονίζοντας τους φίλους και συνεργάτες του. Τα social, μέσα σε λίγα λεπτά κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και μηνύματα για τον σχεδιαστή, τα οποία έγραφαν πόσο σπουδαίος και ταλαντούχος άνθρωπος ήταν.

Βέβαια, την ίδια άποψη δεν είχε και η ηθοποιός Jameela Jamil, η οποία σε ανάρτηση της στο twitter, χαρακτήρισε τον σχεδιαστή ως μισογύνη, αδίστακτο, άγρια ομοφοβικό, φοβικό με τους υπέρβαρους και τόνισε πως το γεγονός ότι ήταν ταλαντούχος, δεν σημαίνει ότι ήταν και άγιος.

Απάντηση στην Jameela Jamil έσπευσε να δώσει η μούσα του Karl Lagerfeld, Cara Delevingne η οποία είπε: “Λυπάμαι πολύ για οποιονδήποτε είχε πληγωθεί και δεν συναινώ σε αυτό. Αλλά είναι αδύνατον να ζήσεις χωρίς να πληγώσεις ανθρώπους. Δεν ήταν άγιος, ήταν άνθρωπος όπως όλοι μας που έκανε λάθη και θα έπρεπε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να μας συγχωρέσουν για αυτά”.

Η συζήτηση όμως δεν έμεινε εκεί και η Jameela, έκανε νέες αποκαλύψεις για τον σχεδιαστή λέγοντας: «Cara. τα απάνθρωπα λόγια του δεν είχαν ως αποδέκτη εσένα, επειδή είσαι αδύνατη, λευκή και πολύ προνομιούχα. Δεν μπορείς να αισθανθείς πόσο πόνο προκάλεσε από την κακή του συμπεριφορά. Δεν είναι ποτέ η κατάλληλη ώρα για να μιλήσει κανείς για αυτό, αλήθεια. Τόση δόξα για κάποιον που προκαλούσε πόνο συστηματικά. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε δεκαετίες κακοποιητικής ρητορικής σε βάρος μειονοτήτων, λέγοντας πως «ήταν άνθρωπος και έκανε λάθη». Το να κάνει κανείς ένα αστείο μία φορά και να ζητήσει συγγνώμη είναι πολύ διαφορετικό από το να επαναλαμβάνει αυτή τη συμπεριφορά ξανά και ξανά, παρά την δημόσια κατακραυγή. Λυπάμαι που μιλώ άσχημα για κάποιον που αγαπάς».

Όταν οι χρήστης του twitter, αντιλήφθηκαν την συζήτηση την δύο γυναικών έσπευσαν και αυτοί να πουν την άποψη τους και να θυμίσουν κάποια λόγια που είχε πει ο σχεδιαστής, τα οποία ήταν ιδιαίτερα προσβλητικά και υποτιμητικά. Το 2009, ο Karl Lagerfeld είχε πει: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει μία γυναίκα με καμπύλες» ενώ είχε αποκαλέσει την Adelle «Παχιά». Ακόμα, Το 2012, είχε μιλήσει στο «Metro» και για τους Έλληνες λέγοντας: «Κανείς δεν θέλει να δει την Ελλάδα να εξαφανίζεται, αλλά έχουν μερικές πολύ σιχαμερές συνήθειες εκεί, το ίδιο και οι Ιταλοί».

Ο Γερμανός σχεδιαστής, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε σχολιάσει αρνητικά και την σιλουέτα της Kim Kardashian ενώ είχε αποκαλέσει και την πριγκίπισσα Diana «ηλίθια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο ο Karl, είχε κάνει ακόμα πιο πικάντικες δηλώσεις λέγοντας πως κουράστηκε από το κίνημα «METOO» και κατηγόρησε τα μοντέλα που είπαν πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της δουλειάς. «Είναι απίστευτο. Αν δεν θες να σου τραβάνε το παντελόνι, μη γίνεις μοντέλο. Γίνε μοναχή, υπάρχει πάντα μια θέση για σας στην αδελφότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.