ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Olivier Saillard: Ένας τόμος για τη μόδα χωρίς …φωτογραφίες (φωτό)

Olivier Saillard: Ένας τόμος για τη μόδα χωρίς …φωτογραφίες (φωτό)

Ο Olivier Saillard ιστορικός μόδας και διάσημος επιμελητής εκθέσεων, έγραψε ένα διαφορετικό βιβλίο για τον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Στην ανθολογία του για τη μόδα με τίτλο «Le Bouquin de la Mode», ο Olivier Saillard προσφέρει τη δυνατότητα οι λάτρεις και μελετητές της μόδας να βρουν μόνο κείμενα και όχι φωτογραφίες.

Σε αυτό το 1200 σελίδων βιβλίο, είναι συγκεντρωμένα κείμενα για την κουλτούρα της μόδας, καθώς και αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα συγγραφέων όπως ο Εμίλ Ζολά και ο Σαρλ Μποντλέρ.

Ιστορία, ανέκδοτα μόδας, αφορισμοί και παρατηρήσεις που εκτείνονται σε τρεις χιλιετίες, από την εποχή του Καρλομάγνου μέχρι την περίοδο που ο Demna Gvasalia ανέλαβε τον οίκο Balenciaga και αναπάντεχες ανακαλύψεις όπως μία σπάνια συλλογή εικονογραφημένων ποιημάτων της συγγραφέως και βιογράφου της Coco Chanel, Louise de Vilmorin, που ο Saillard εντόπισε στον οίκο Lanvin περιλαμβάνονται στον τόμο.

https://www.instagram.com/p/B24djyFCeaM/?utm_source=ig_embed

«Συχνά τα βιβλία μόδας είναι μεγάλα και με φωτογραφίες για να διαβάζονται σε ένα τραπέζι. Ήθελα αυτό να είναι κάτι που μπορείτε να διαβάσετε στο κρεβάτι» ανέφερε o Olivier Saillard όταν παρουσίασε το «Le Bouquin de la Mode» στο τέλος Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση του ιδρύματος Association Azzedine Alaïa στο Παρίσι.

Όπως εξήγησε η πρόκληση ήταν ακριβώς η απουσία φωτογραφιών τονίζοντας ότι προτίμησε να συμπεριλάβει κείμενα για τη μόδα που έχουν γράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 συγγραφείς.

https://www.instagram.com/p/B24dTaaixxH/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο εξώφυλλο του βιβλίου που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στις 10 Οκτωβρίου παρουσιάζεται ένα σκίτσο ενός φορέματος Alaia του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Christian Lacroix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.