Μετά την Domino's Pizza έχει σειρά το Netflix

Μπορεί πάνω από το 70% των εισηγμένων του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, ωστόσο απογοήτευσαν τα τρίμηνα ισχυρών εταιρειών, όπως της Goldman Sachs και του Netflix. Οι μετοχές του Netflix σημείωσαν πτώηση την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας ότι έχασε την εκτίμηση για τους νέους συνδρομητές της το τέταρτο τρίμηνο, προσθέτοντας 8,3 εκατ. συνδρομητές αντί 8,5 εκατ. που είχε προβλεφθεί. Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν έχει αποκτήσει 3,1 εκατ. μετοχές της πλατφόρμας Netflix.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Άκμαν, Pershing Square, δήλωσε ότι απέκτησε μερίδιο στο Netflix λόγω της αρνητικής αντίδρασης των επενδυτών στην αύξηση των συνδρομητών της εταιρείας streaming το τέταρτο τρίμηνο σε συνδυασμό με την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς.

«Θαυμάζω εδώ και καιρό τον Ριντ Χάστινγκς και την αξιοσημείωτη εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και η ομάδα του», είπε ο Άκμαν, αναφερόμενος στον πρόεδρο και τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix σε tweet του την Τετάρτη. «Είμαστε χαρούμενοι που η αγορά μας έδωσε αυτή την ευκαιρία», έγραψε επίσης. Η Pershing Square συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους 20 κορυφαίους μετόχους της Netflix, ανέφερε ο επενδυτής.

Οι μετοχές του Netflix σημείωσαν άνοδο 4% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου μετά την είδηση ​​της επένδυσης της Pershing. Μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης, η μετοχή υποχώρησε περίπου 40% για το έτος. Έκλεισε την Τετάρτη στα 359,70 δολάρια, σε σύγκριση με το υψηλό των 691,69 δολαρίων στις 17 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ έκανε το όνομά του ως ακτιβιστής επενδυτής σε εταιρείες όπως η Herbalife Nutrition, ο Άκμαν τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε φιλικές επενδύσεις σε γνωστές εταιρείες όπως η Domino’s Pizza.