ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έτσι γυρίστηκε η επίμαχη σκηνή στο Βασικό Ένστικτο- Γιατί η Σάρον Στόουν χαστούκισε τον σκηνοθέτη; (βίντεο)

Έτσι γυρίστηκε η επίμαχη σκηνή στο Βασικό Ένστικτο- Γιατί η Σάρον Στόουν χαστούκισε τον σκηνοθέτη; (βίντεο)

Το «Βασικό Ένστικτο» ανήκει στην κατηγορία των ερωτικών θρίλερ, όπου το μυστήριο και η βία μπλέκεται με το σεξ και τον αισθησιασμό.

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πατήσει «pause» σε αυτή τη σκηνή αυτή, απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλο καρέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο λόγος είναι ο αυτονόητος. Για να δουν τη γενετήσια δομή της Σάρον Στόουν, όπως αποκαλύφθηκε στην ταινία «Βασικό Ένστικτο». Η σκηνή κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Σάρον Στόουν υποδυόταν την Κάθριν Τρεμέλ, μία συγγραφέα που κατηγορείται για τη δολοφονία του εραστή της, η οποία έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιέγραφε σε ένα απ’ τα βιβλία της.

Ο αστυνομικός που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση, τον οποίον υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας, αρχικά είναι πεπεισμένος ότι είναι ένοχη, αλλά σταδιακά αλλάζει γνώμη, καθώς η Κάθριν τον τυλίγει αργά αλλά σταθερά, στα «δίχτυα της». Το αριστοτεχνικό τέλος της ταινίας αφήνει ανοιχτό το ερώτημα σχετικά με την ενοχή της και το κοινό κάνει τις δικές του σκέψεις για το αν είναι ή όχι ένοχη.

Η Στόουν εμφανίζεται γυμνή σε αρκετές σκηνές της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, στη διασημότερη σκηνή της ταινίας, η Στόουν είναι ντυμένη. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Κάθριν Τρεμέλ οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Κάθεται απέναντι από τους αστυνομικούς με σταυρωμένα τα πόδια και απαντά στις ερωτήσεις με τεράστια ψυχραιμία και άνεση. Είναι εμφανές ότι με τη συμπεριφορά της προσπαθεί να προκαλέσει τους άντρες που την ανακρίνουν.Το αποκορύφωμα φτάνει όταν αλλάζει σταυροπόδι και αποκαλύπτει ότι δεν φοράει εσώρουχα.

Η κίνηση δεν ήταν γραμμένη στο σενάριο.

Την προσέθεσε ο σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν, εμπνεόμενος από μια γυναίκα που γνώρισε όταν ήταν φοιτητής στην Ολλανδία. Ήταν η σύζυγος ενός δημοσιογράφου και πολύ γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους που κυκλοφορούσε και ο Βερχόφεν.

Στα πάρτι συνήθιζε να κάθεται απέναντι από νεαρούς και να ανοίγει ελαφρά τα πόδια της, χωρίς να φορά εσώρουχα.

Κάθε φορά προκαλούσε σάλο, αλλά κανείς δεν της μιλούσε ανοιχτά για αυτό, γιατί νόμιζαν ότι το έκανε κατά λάθος. Όταν όμως ο Βερχόφεν μάζεψε το κουράγιο και της το είπε, εκείνη απάντησε ότι γνώριζε πολύ καλά τι έκανε.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η Στόουν ήταν πρόθυμη να γυρίσει τη σκηνή, καθώς πίστευε ότι ταίριαζε απόλυτα στον χαρακτήρα που υποδυόταν. Άλλωστε της είχαν ξεκαθαρίσει ότι η κάμερα δεν θα εστίαζε στα πόδια της και δεν θα φαινόταν σχεδόν τίποτα.

Πράγματι, η Στόουν παρακολούθησε τη σκηνή στο μόνιτορ και συμφώνησε ότι από μακριά δεν μπορούσες να διακρίνεις το επίμαχο σημείο.

Όταν όμως η ταινία προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, η εικόνα ήταν μεγεθυμένη και καθαρή. Η Στόουν δήλωσε σοκαρισμένη. Δήλωσε προδομένη απ’ τον Βερχόφεν που δεν την είχε προειδοποιήσει και μετά την πρεμιέρα, τον χαστούκισε.

Ο σκηνοθέτης επιμένει μέχρι και σήμερα ότι η Στόουν ήταν ενημερωμένη και αντέδρασε άσχημα μόνο όταν ο ατζέντης της την προειδοποίησε ότι η σκηνή μπορεί να έβλαπτε την καριέρα της. Ωστόσο έκανε λάθος.

Η συζήτηση και τα άπειρα δημοσιεύματα απογείωσαν την καριέρα της και η Στόουν έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του σεξ της δεκαετίας. Η Στόουν επανέλαβε εικονικά την ανάκριση, όταν εμφανίστηκε στο talk show του Κόναν Ο’μπράιεν. (0.18).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.