ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Α.Μέρκελ με τσαντόρ και μιναρέδες στη Γερμανιά: ”Μας κάνεις μουσουλμανικό κράτος” φωνάζουν οι Γερμανοί

Η Α.Μέρκελ με τσαντόρ και μιναρέδες στη Γερμανιά: ”Μας κάνεις μουσουλμανικό κράτος” φωνάζουν οι Γερμανοί

Δημόσια αντιπαράθεση έχει ανακύψει στη Γερμανία λόγω μιας παραποιημένης εικόνας της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία απεικονίζεται να φορά τσαντόρ ιρανικού τύπου με φόντο μιναρέδες.

Η επίμαχη φωτογραφία προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ARD στο πλαίσιο σατιρικής εκπομπής με πάνελ που συζητούσε για την κοινωνική ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έφθασαν μόλις μέσα σε λίγους μήνες στη Γερμανία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ARD δέχθηκε καταιγισμό παραπόνων από τηλεθεατές, ωστόσο υπερασπίστηκε την απόφασή του να προβάλει την φωτογραφία, επικαλούμενο το δικαίωμα να σατιρίζει δημόσια πρόσωπα.

«Η σάτιρα συμβαδίζει με τις δημοσιογραφικές μας αρχές. Απορρίπτουμε οποιονδήποτε υπαινιγμό ότι προβάλουμε ισλαμοφοβική προπαγάνδα», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, πολλοί τηλεθεατές παραπονέθηκαν ότι η φωτογραφία της Μέρκελ με το τσαντόρ και τους μιναρέδες είναι όμοια με τα πόστερ που κατεβάζει στις πορείες το ισλαμοφοβικό και ξενοφοβικό κίνημα Pegida (Πατριωτικό Ευρωπαϊκό Κίνημα κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης).

Το εν λόγω κίνημα επιχείρησε να κάνει δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, κεφαλαιοποιώντας πολιτικά τη δυσφορία μελών της γερμανικής κοινωνίας απέναντι στη φιλο-μεταναστευτική πολιτική που υιοθέτησε η καγκελάριος Μέρκελ.

Περίπου 9.000 γερμανοί έδωσαν το παρόν χθες σε διαδήλωση που διοργάνωσε το Pegida στη Δρέσδη. 

Το ισλαμοφοβικό κίνημα έχει προσελκύσει περισσότερους από 25.000 πολίτες στις δημόσιες συγκεντρώσεις του, προτού ακολουθήσει φθίνουσα πορεία έπειτα από τη δημοσίευση φωτογραφιών του αρχηγού του, Λουτζ Μπάχμαν, να ποζάρει ως Αδόλφος Χίτλερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.