Οι Γάλλοι της DASSAULT θέλουν να πάρουν τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα μέσω του Χ.Χούμπαυλη

Οι Γάλλοι της DASSAULT θέλουν να πάρουν τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα μέσω του Χ.Χούμπαυλη

“Γαλλικό μπάσιμο” στα ελληνικά ΜΜΕ μέσω των εξοπλισμών! Ο γαλλικός κολοσσός που λέγεται DASSAULT (κατασκευαστής των Mirage 2000, Rafale κλπ) φέρεται να ενδιαφέρεται για την εμπλοκή του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών . Ο ιδιοκτήτης της DASSAULT έχει πείρα από ΜΜΕ αφού στην ιδιοκτησία του έχει μια από τις μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες τη Figaro.

Την πληροφορία για το ενδιαφέρον της DASSAULT να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα την συνοδεύει ότι ο αντιπρόσωπος  της DASSAULT στην Ελλάδα, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Χρήστος Χούμπαυλης, ήδη έχει εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν με εκδοτικές περιπέτειες, ενώ έντονη ήταν η φημολογία ότι επλεκόταν στην επανέκροση του “Ελεύθερου Τύπου”.

Η πιθανή εμπλοκή της Dassault στο πεδίο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και δη μέσω απόκτησης τηλεοπτικής συχνότητας βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές 

στους κόλπους της κυβέρνησης, αφού ο Χρήστος Χούμπαυλης (εκτός από την DASSAUL έχει και την MBDA και άλλες γαλλικές εταιρείες όπλων, ενώ είναι και μεγαλομέτοχος της ελληνικής εταιρείας Miltech, έχει αρκετούς φίλους στην κυβέρνηση (Γ.Δραγασάκης κλπ.)

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι έχουν γίνει ήδη επαφές στην Αθήνα με γνωστό εκδότη-δημοσιογράφο ,ο οποίος βλέπει πολύ θετικά την προοπτική συνεργασίας με τον γαλλικό εξοπλιστικό κολοσσό στο ελληνικό τηλεοπτικό πεδίο.

Ο “πόλεμος των media” θα έχει απ΄ ότι φαίνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλωστε βασικός στόχος της DASSAULT στην Ελλάδα είναι να πουλήσει τα μαχητικά Rafale στην Πολεμική Αεροπορία, στόχος που φυσικά εξυπηρετείται ιδιαίτερα αν έχει ενα κανάλι ως μέσο πολιτικής πίεσης ή βοήθειας προς τους κυβερνώντες…

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.