Τι έπαθε ένας Γερμανός τραπεζίτης που πήγε στην Τήνο; (vid)

Τι έπαθε ένας Γερμανός τραπεζίτης που πήγε στην Τήνο; (vid)

Ο τραπεζίτης ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων με μοναδικό σκοπό να ελέγξει της εγγυήσεις δανείων πελατών του, αλλά τον περίμεναν αναπάντεχες καταστάσεις!

Θα μπορούσε να είναι και πραγματική ιστορία, αλλά δεν είναι. Αφορά στο ξεκαρδιστικό σενάριο της κωμωδίας Higway to Hellas η οποία προβάλλεται στους κινηματογράφους της Γερμανίας.

Το φόντο είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα της κρίσης και πρωταγωνιστές οι Γερμανοί (της τάξης-οργάνωσης) και οι Έλληνες του… χάους.

Τα γυρίσματα της ταινίας που έγιναν στην Τήνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ολοκληρώθηκαν το φθινόπωρο του 2014. Για το σενάριο, το νησί ονομάζεται «Παλλαδίκι» ή «Γκαλαπάγκος του Αιγαίου».

Όπως μεταδίδει η Deuche Welle, το σενάριο έχει ως σημείο εκκίνησης την ελληνική οικονομική κρίση αλλά και τις ελληνογερμανικές σχέσεις, όπως διαμορφώθηκαν καθ’ όλη την περίοδο, πατώντας συχνά πάνω στο δίπολο δανειστή – οφειλέτη.

Όταν, λοιπόν, ο τραπεζίτης Γιοργκ Γκάϊσνερ φτάνει στο νησί για δουλειές, η υποδοχή από τους κατοίκους δεν είναι όπως την περίμενε.

«Θέλει μόνο να πάρει λεφτά», σχολιάζει ένας γέροντας σε καφενείο του νησιού μόλις αντικρίζει τον «χαρτογιακά» από το Βερολίνο που πήγε να ελέγξει τις εγγυήσεις των δανείων πελατών. Υπάρχει πράγματι το νοσοκομείο για το οποίο χρηματοδοτήθηκαν κάποιοι από την τράπεζα ή όπως λένε οι πληροφορίες των Γερμανών, αυτό είναι ανύπαρκτο;

Στο τέλος, όχι μόνον δεν… ελέγχει, αντιθέτως ανακαλύπτει σταδιακά την ανθρώπινη πλευρά του, αφήνεται να γευθεί τις ομορφιές του Αιγαίου που του προσφέρονται απλόχερα, ακόμη και να ερωτευθεί μια γοητευτική Ελληνίδα.

Όπως ανέφερε στο DPA o Γερμανός σκηνοθέτης, Άρον Λέμαν, στόχος της ταινίας είναι να προσεγγίσει με χιούμορ το θέμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, ανατρέποντας κλισέ και γενικεύσεις, όπως αυτό των «χρεοκοπημένων Ελλήνων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.