ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το Sex and the City της Αφρικής: Μία παρέα 5 γυναικών στην Γκάνα!

Το Sex and the City της Αφρικής: Μία παρέα 5 γυναικών στην Γκάνα!

Μια νέα τηλεοπτική σειρά, η «Αφρικανική Πόλη», που εξιστορεί την ζωή μιας παρέας νέων γυναικών που ζουν στην Γκάνα, φιλοδοξεί να γίνει το αντίστοιχο Sex and the City της αφρικανικής ηπείρου.

Η ομάδα των πέντε ανεξάρτητων, σικάτων, μορφωμένων και καλοντυμένων Αφρικανών γυναικών που έχουν επιστρέψει στην γενέτειρα τους την Γκάνα μετά από χρόνια που έμεναν στο εξωτερικό, ζει, εργάζεται και διασκεδάζει, ακριβώς όπως στον δυτικό κόσμο, σχολιάζοντας με έναν άμεσο και καυστικό τρόπο όμως την αφρικανική πραγματικότητα.

Τρώνε σε ακριβά εστιατόρια, δοκιμάζουν μοδάτα κοκτέιλ και συζητούν με τις φιλενάδες τους για τους άντρες και το σεξ. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διάλογοι και σκηνές από κάποιο επεισόδιο της γνωστής αμερικάνικης σειράς, αλλά αυτή την φορά η ιστορία διαδραματίζεται στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα.

Άλλωστε για αυτό και πολλές φόρες η παρέα απασχολείται με θέματα που για την Κάρι, την Σαμάνθα και τα άλλα Νεοϋορκέζικα κορίτσια είναι άγνωστα ζητήματα, όπως η αργή σύνδεση στο ίντερνετ, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και η εξαιρετικά κακή ποιότητα του οδικού δικτύου.

Ηρωίδες της σειράς, η πρωταγωνίστρια δημοσιογράφος Νανάγια, η Σάντε που είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, η Νγκόζι που είναι εθελόντρια σε ανθρωπιστική οργάνωση, η δικηγόρος Μάκενα με σπουδές στην Οξφόρδη και η επιχειρηματίας Ζαινάμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι αναμενόμενο, η σειρά έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική από μέρος της κοινής γνώμης για το ότι εστιάζει στη ζωή πλούσιων και μορφωμένων γυναικών της Αφρικής, όταν η πλειοψηφία τους -ακόμη και στην Γκάνα που θεωρείται μια από τις ανεπτυγμένες χώρες της ηπείρου- ζει σε συνθήκες φτώχειας και αντιμετωπίζει αποκλεισμούς και δυσκολίες που δεν έχουν κοινό με όσα το σήριαλ απεικονίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.