X-Files: Η σειρά φαινόμενο επιστρέφει απόψε (φωτό)

X-Files: Η σειρά φαινόμενο επιστρέφει απόψε (φωτό)

Το 2002, η σειρά X-Files τελείωνε με μια αγκαλιά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Σε ένα μεγάλο κρεβάτι, ο πράκτορας του FBI Φοξ Μούλντερ αγκάλιαζε τη συνάδελφό του Ντάνα Σκάλι μετά από 202 επεισόδια στα οποία κυνήγησαν UFO και τέρατα παντός είδους. 

Η σειρά αποτέλεσε ένα φαινόμενο στη δεκαετία του 1990 και τελείωνε οριστικά, λίγους μήνες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Γιατί μια σειρά που περιέγραφε μια κυβέρνηση η οποία έπνιγε την αλήθεια δεν είχε πια τη θέση της στην Αμερική του Τζορτζ Μπους που ήθελε να πάρει εκδίκηση.

Η σειρά είχε τότε προβλέψει να εμφανιζόταν ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην τελευταία σκηνή, η οποία κόπηκε στο μοντάζ. Οι δυό ηθοποιοί David Duchovny και Gillian Anderson, αποχαιρέτησαν οριστικά.

Κι όμως απόψε επανέρχονται στο κανάλι Fox, το οποίο παρήγγειλε στον δημιουργό στη σειράς Chris Carter, μια νέα μίνι σειρά 6 επεισοδίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ηρωικό δίδυμο ξαναγεννάται από τις στάχτες του. Ο ίδιος σκηνοθέτης είχε κάνει μια απόπειρα, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, με την ταινία X-Files Régénération, χωρίς πολλούς εξωγήινους. Ολοι πίστεψαν, για μια ακόμη φορά ότι το ζευγάρι αποχαιρετούσε πραγματικά: εξάλλου στην τελευταία σκηνή η Σκάλι και ο Μούλντερ βρίσκονταν σε μια βάρκα, στη μέση μιας τιρκουάζ θάλασσας και χαιρετούσαν την κάμερα, σαν να έλεγαν αντίο στο κοινό.

Το 2016 θα ξέρουμε ότι το να λές αντίο σε μια επιτυχημένη σειρά δεν έχει νόημα, αφού οι παλιές αγάπες της τηλεόρασης έχουν την τάση να ζωντανεύουν για να χορτάσουν τη νοσταλγία των θεατών.

Οι δύο πρώην πανέμορφοι πράκτορες απέκτησαν στο μεταξύ πολλές ρυτίδες αλλά βάζουν τα δυνατά τους για να αποδείξουν ότι δεν έχουν αλλάξει. Στην πραγματικότητα αυτό που κρατάει τη σειρά είναι η εξάρτηση που νοιώθουν οι θεατές. Οσο και να λέει κανείς ότι η επανάληψη κουράζει,  η επιθυμία να δεις πρόσωπα που παλιά είχες λατρέψει σε προτρέπει να ξαναπάρεις το τιλεκοντρόλ.

Ο Duchovny  είναι σήμερα 55 ετών και η Anderson 47. Πάντα διέψευδαν ότι τρέχει κάτι μεταξύ τους -ο πρώτος υπήρξε παντρεμένο με την ηθοποιό Tέα Λεόνι και η δεύτερη έχει παιδιά με άλλους συντρόφους- αλλά η σχέση τους είναι τόσο δεμένη που ταιριάζουν ξανά γάντι.

Εξάλλου η Αμερική δεν είναι σήμερα οι ΗΠΑ της 11ης Σεπτέμβρη. Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden απέδειξαν ότι η πλοκή των X-Files δεν είναι τόσο παρανοϊκή όσο πιστεύαμε στη δεκαετία του 1990.

Οι δύο ήρωες εμφανίστηκαν θριαμβευτές στο Late Show του Jimmy Kimmel, και ξαναφόρεσαν τα κοστούμια της σειράς.

Η μοναδική παραφωνία ήταν η πρόσφατη συνέντευξη τη Gillian Anderson, Hollywood Reporter. Εκεί παραπονέθηκε ότι ο μισθός της για τα 6 επεισόδια είναι ακριβώς ο μισός από τον μισθό του David Duchovny,

«Ηταν πραγματικά σοκαριστικό για μένα, ειδικά αν σκεφτείς τη δουλειά που έκανα στο παρελθόν για να πληρωθούμε το ίδιο. Είχα προσπαθήσει πολύ και το είχα πετύχει» δήλωσε πικραμένη η ηθοποιός, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι το Χόλιγουντ αρέσκεται να κυνηγάει UFO αλλά όχι ανισότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.